Premieră mondială: Viitoarea Mănăstire Ortodoxă Carpato-Rusă de rit vechi din Rona de Sus, Maramureș, România, este unica în lume cu propria pistă de aterizare pentru avioane

Premieră mondială: Viitoarea Mănăstire Ortodoxă Carpato-Rusă de rit vechi din Rona de Sus, Maramureș, România, este unica în lume cu propria pistă de aterizare pentru avioane

”Sâmbătă, 6 iunie 2020, Rutenii Subcarpatici din România (URSR) au deschis, în Nordul României, o nouă pistă, orientată spre Est care va fi gazdă bună și pentru cei din Vest, iată și coordonatele: 47°54’39.1″N 24°01’08.2″E
https://goo.gl/maps/vPrQNoNQ3anVkdvo8

Data de 6 iunie nu a fost aleasă întâmplător.

Este ziua de naştere (6 iunie 1799) a poetului Aleksandr Sergheevici Puşkin, întemeietorul literaturii ruse moderne.

Piloții români aflați pe pista au asculta un cântec, live, dedicat lor, în limba rusă(vezi video).
De ce în limba rusă ?
Pentru că:
Orice pilot își dorește să devină cosmonaut, iar limba rusă este obligatorie pentru toți cosmonauții care vor să lucreze la Stația Spațială Internațională.

Limba rusă este limba nativă cea mai vorbită în Europa, cu 150 milioane de vorbitori nativi și peste 100 de milioane vorbesc rusa ca a doua limbă.

Limba rusă aparţine grupului slav oriental al familiei de limbi indo-europene. Este cea mai răspândită limbă din Euroasia.

Este cea mai comună dintre limbile slave-rutene și cel mai frecvent tradusă în lume.

Și uite așa, se naște un nou record mondial, care trebuie trecut în Cartea Recordurilor “Guinness World Records”… viitoarea Mănăstire Ortodoxă Carpato-Rusă de rit vechi din Rona de Sus, Maramureș, România, este unica în lume cu propria pistă de aterizare pentru avioane!

Se spune că “unde se întălnesc 2 ruși este veselie cu muzică bună”, iar la eveniment, într-un grup restrăns datorită Covid-19, s-au cântat în cor cântece rutene (vechi) chiar și piloții români au cântat cele mai cunoscute cântece rusești.
Încă odată se dovedește – CULTURA RUSĂ GREU DE EGALAT !

Poate fi un factor important în viața ta, să știi vorbi limba rusă !

Limba rusă este una dintre cele şase limbi oficiale ale ONU.

La eveniment a fost prezent și avionul personal al celebrilor artiști italieni “Al Bano & Romina Power”

Vladimir Putin nu a putut lipsi de la acest eveniment, a fost prezent în sufletul nostru și pe tricoul meu”, informează, pe pagina sa de Facebook, Mihail Lauruc, președintle Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România.

2 thoughts on “Premieră mondială: Viitoarea Mănăstire Ortodoxă Carpato-Rusă de rit vechi din Rona de Sus, Maramureș, România, este unica în lume cu propria pistă de aterizare pentru avioane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *