Anti-haștag:”Pe 13 iunie 1990 minerii au avut dreptate. Au avut și dreptatea și forța de parte lor. Asta este adevărul, micuților, ca să știți”

Anti-haștag:”Pe 13 iunie 1990 minerii au avut dreptate. Au avut și dreptatea și forța de parte lor. Asta este adevărul, micuților, ca să știți”

Pagina Anti-haștag scrie un articol interesant în care face o paralelă între evenimentele din 13-15 iunie 1990 și cele din 2016, când PSD a câștigat alegerile.

Georgiana Arsene

În plină campanie de schimbare a istoriei, Pagina Anti-haștag vine și pune punctul pe ”i”, arătând că, de fapt, ceea ce se încearcă acum să ni se prezinte ca adevăr este de fapt o uriașă mistificare. Mecanismul de acțiune este același ca în 1990, iar lupta politică nu s-a terminat de fapt niciodată, victimă căzând, însă, în 2016, Partidul Social Democrat. Manipulare în formă continuată…

Între democrație și anticomunism, aleg democrația. Voi?

O să va zic grav, dar zic ce am de zis indiferent ce. L-ați văzut pe Iohannis comemorand 30 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990, pe 11 iunie, că nu își strica el weekendul de la Sibiu pentru așa mărunțiș. L-ați văzut pe Orban făcând același lucru astăzi. El e mai aproape de Piața Universității, locuiește în Dobroiești. Ați crescut cu zdrăngăneli de chitară de la golaniadă. Revolta tinerilor frumoși și liberi împotriva comunismului de rit nou sau ceva. N-ai cum să fii contra așa ceva, nu? Ba ai, dacă îți folosești creierul. Pe 20 mai 1990 au avut loc primele alegeri libere din România postdecembristă. S-a prezentat la alegeri 86,19% din populația cu drept de vot, iar Ion Iliescu și FSN au câștigat cu 85,07%. Pe urmă, la distanță de câteva zile, niște unii, elite entelectuale măăă, s-au gândit că 85,07% dintre români nu au avut dreptate, dreptatea o dețineau ei. Ce, mă? Duminica Orbului, avea să cânte propaganda, peste ani și ani. Am mai văzut fenomenul și după 10 decembrie 2016, când PSD-ul câștigase alegerile cu un scor zdrobitor, dar niște unii au ieșit la scandal să fie ca ei. Până la urmă a fost ca ei, vedem cum ne este acum. Ajunge cu prosteala, până aici! E mișto anticomunismul, dar între anticomunism și democrație, eu aleg democrația, mai ales după 30 de ani de la moartea deplină a comunismului. Cei care se mai lupta sincer azi cu comuniștii sunt niște tâmpiți. Pe 13 iunie 1990 minerii au avut dreptate. Au avut și dreptatea și forța de parte lor. Asta este adevărul, micuților, ca să știți. Să le zicem cum sunt și să nu ne mai feciorim după deget. În plm”, este textul postării de pe pagina Anti-haștag.

Fac precizarea că minerii au venit în București în data de 14 iunie 1990 dimineata.

5 thoughts on “Anti-haștag:”Pe 13 iunie 1990 minerii au avut dreptate. Au avut și dreptatea și forța de parte lor. Asta este adevărul, micuților, ca să știți”

  1. Nu pot fi de acord cu aia de la ANTI HASTAG pentru cel putin doua motive 1] in 1990 romanii stiau doar ceea ce fusesera invatati sa stie , DOAR CE LE FUSESE PERMISES SA STIE 2] in 2016 romanii PUTEAU STI TOT CE DOREAU . Fara suparare insa , nu pot fi de parerea dumitale si nu pot considera ca fiind… nici macar interesant , articolul alora de la Anti# ! ” Între democrație și anticomunism, aleg democrația. Voi?” Nu-ti pare tendentioasa aceasta optiune , aceasta alegere ? Daca-i intrebi ce-i aceea DEMOCRATIE , 65% din populatia tarilor civilizate ale lumii , n-are habar ce inseamna iar daca le definesti termenul , minim 85% se vor ferii ca de COVID 19 de orice alaturare cu …democratia . De ce ? Probabil deoarece comunismul ca ideologie , poate fi acceptat dar democratia nu , deoarece , aceasta este IMPUSA prin legi ? O dovada despre ce-nseamna , nu democratia ci , ANTICOMUNISMUL unor oameni ce , n-au trait nici macar o secunda din viata lor intr-o societate comunista , o vedem azi dupa mai bine de doua saptamani in United States of America . Ce mai lipseste sa se intample acolo ? Arderea pe rug in piata publica a unor carti ce le par unora , polliticaly incorect caci statui , vad c-au inceput sa distruga ? P.S. Aia cu scoaterea din programul NETFLIX a filmului ” Gone With The Wind ” …aia-i PR pur si simplu . Mergi la pariu cu mine ca de-atunci , au crescut numarul vizionarilor filmului respectiv ?

  2. ” În 1990, perdanții au încercat ă răstoarne un regim ales democratic. ” Asta , chiar mi-a placut ! Auzi tu , un regim ” ales democratic ” !!! Cu Militia si Armata { bashca Securitatea } ce , ” erau cu noi ” , cu oameni si nu ma refer la aia scolitii , ce nu stiau decat ce…le era permis sa stie ??? Adica , aia de-au manifestat in Piata Universitatii asa au considerat ei ca , regimul Iliescu a fost ales nedemocratic si ca atare doreau zor nevoie sa-l debarce ? In 20 Mai 1990 din Duminica Orbului a fost ales taman ceea ce fusese marota alora din 22 Decembrie , adica comunistii { Ion Iliescu nu s-a dezis NICIODATA de apartenenta sa la PCR } care organizasera alegerile aia le organizasera pentru ca noua opozitie sa aiva o sansa ? Nu-ti pare o similitudine cu , acelasi tip de alegeri dar , organizate cu niste zeci de ani mai inainte , imediat dupa finalul WWII tot de catre PCR si avand ca sprijin { in afara de foametea din randul populatiei Romaniei } , ajutorul neprecupetit al NKVD precum si-al maretei Uniuni Sovietice condusa de catre GENIALUL CONDUCATOR SI IUBITOR DE OAMENI TOVARASUL I.V. STALIN ? Dar ai dreptate : acestea sant doar …discutii !

      1. Chiar nu reusesc sa inteleg chestia asta : ” Amintiti-vă de Coposu ce a spus de proteste… și… veți înțelege…” ! Oare la acele proteste { ma refer strict la protestele din Piata Universitatii } s-a strigat vreodata , a aparut scris vreodata pe vreun bener scris MOARTE LUI COPOSU , CAPOSU ROADE OSU , si alte asemenea ineptii ? Corneliu Coposu a facut o singura gresala { fireste din punctul meu de vedere } si anume , de-a se aseza in fruntea celor ce-au atacat si ocupat ulterior , Palatul Victoria { am fost si eu acolo } plus faptul c-a creat un partid revenshard . PNT , n-a fost niciodata fieful revansharzilor imi pare rau s-o spun . Acesta-i doar unul dintre motivele ce m-au facut sa-mi pun intrebarea aceea despre dl. Liviu Petrina . P.S. Inainte s a inchei : in acea perioada , ziarul Pravda vorbea in termeni laudativi despre cei ce erau in spatele organizarii acelui { acelor ca…au fost mai multe } miting de protest si-a manifestantilor din Piata Universitatii , iar Washinghton Post … dimpotriva deci , ghici ciuperca …ce-i !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *