#Mineriada. Liviu Petrina îi cere lui Iohannis să își folosească influența. Se visează un Moș Ion Roată căruia Vodă îi spală rușinea

#Mineriada. Liviu Petrina îi cere lui Iohannis să își folosească influența. Se visează un Moș Ion Roată căruia Vodă îi spală rușinea

Cpt. (r) Liviu Petrina, fost secretar general al PNȚCD, demonstrează, cu vârf și îndesat, că logica nu este prietena sa și că nici o afirmație hazardată nu este prea gogonată atunci când interesul personal o cere. Omul se războiește, peste decenii, cu Ion Iliescu, Petre Roman, Dan Iosif, Răzvan Theodorescu și, mai ales, cu Gelu Voican Voiculescu.

Georgiana Arsene

Citisem undeva, la un moment dat, că Oprah, celebra Oprah din SUA, spune orice ca să se mențină în trennd cu show-ul său. Și anume. că, dacă era cazul să spună chiar că a fost violată în copilărie, nu s-ar fi dat în lături de la a face asemenea afirmații, dacă ele îi aduceau audiență.

La asta m-a purtat gândul astăzi, când am citit – recunosc, cu mult amuzament, pe alocuri – interviul acordat de tonicul și neliniștitul octogenar Liviu Petrina, pentru news.ro.

În expunerea sa, omul a avut de toate, ca să intre în căutările Google ale mai multor curioși, dornici să afle despre #Mineriadă, #IonIliescu, #PetreRoman, #DanIosif, #GeluVoicanVoiculescu, #RăzvanTheodorescu, #mineri, #diversiune, #cominterniști, #morțisuspecte, #uzurpatori, #Occident, #pericoluldinEst.

Petrina încearcă, într-un mod lamentabil, să insinueze că votul popular care, într-o proporție covârșitoare, de 86%, l-a adus pe Ion Iliescu președinte al României, nu ar reprezenta un act democratic.

Sfidând orice urmă de logică, Liviu Petrina, care se victimizează de la un capăt la altul al articolului spune că Frontul Salvării Naționale – FSN – dorea să blocheze ”renașterea creștină”.

Ei voiau să blocheze renaşterea creştină a României, pe care o declanşase Revoluţia, apoi, se contura o renaştere a demnităţii naţionale româneşti, pe care voiau să o blocheze Iliescu şi comanditarii lui. Iliescu a fost tot timpul preocupat să menţină comunismul, acel comunism cu faţă umană. Tot prin această Mineriadă s-a încercat reinstaurarea puterii cominterniste şi perestrokiste în România, au vrut să blocheze reluarea relaţiilor cu Occidentul, să elimine orice opoziţie. Un obiectiv nelegiuit al ei fost şi blocarea procesului de eliberare a Basarabiei, de refacere a unităţii noastre naţionale prin eliminarea urmărilor Pactului Ribbentrop-Molotov”, a spus Petrina.

În fapt, sentimentele românilor referitor la această ”renaștere” se pot vedea într-o înregistrare video rămasă mărturie, peste decenii, din data de 29 ianuarie 1990, atunci când mii de oameni i-au cerut lui Corneliu Coposu să plece, iar acesta a fost scos cu un TAB din sediul PNȚCD.

Nu vreau să mă credeți pe cuvânt, așa că vă atașez filmarea de atunci din Piața Rosetti. Ea poate fi vizionată de oricine, este pe You Tube.

Mai mult, Liviu Petrina face o serie de afirmații de o exorbitantă gravitate, spunând că în timpul #Mineriadei, peste 100 de oameni au fost omorâți și îngropați la Cimitrul Străulești II.

Petrina ignoră cu bună știință – sau nu știe?, greu de crezut, însă, – că procurorul Dan Voinea, care a instrumentat Dosarul Mineriadei și cazul Străulești II, afirma, în anul 2015, că informația potrivit căreia acolo și-ar dormi somnul de veci victime ale evenimentelor din 13-15 iunie 1990 nu se confirmă.

Oficial, atunci s-a vorbit despre 4 morţi sau 6 morţi, vreo 800 de răniţi, 1.300 de arestaţi şi bătuţi, dar în realitate au fost peste o sută de oameni care au murit atunci. Au fost îngropaţi pe furiş la Străuleşti II. Deci, au fost nişte crime extraordinare pe care le-au comis Ion Iliescu şi oamenii lui, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Dan Iosif, Răzvan Theodorescu, prin propaganda mincinoasă a Televiziunii”, susţine Petrina.

Am verificat, s-a făcut anchetă acolo, au fost audiaţi preoţii, muncitorii, groparii, alte persoane. Au fost verificate. N-aveam de ce să scoatem cadavre, nimeni n-a reclamat că acolo există aparţinătorul vreunei familii cu victimă care ar fi murit în zilele alea de 13-15 în condiţii suspecte”, spune Dan Voinea.

La rândul său, Petre Roman a precizat că ”Pentru ca lucrul acesta să se întâmple fără urmă, trebuia ca familiile celor decedați să nu vorbească. Este absurd”.

Mai departe, Liviu Petrina, care este și președintele Partidului Corectei Guvernări, vede #Mineriada ca pe ”o manevră a puterii, a celor care au uzurpat Revoluţia”.

În ce fel a fost uzurpată Revoluția nu spune, probabil că, dacă nu ar fi existat uzurparea, omul ar fi fost președinte.

Ce nevoie avea Puterea de manevre, în condiția în care sprijinul popular, manifestat atât prin vot, cât și prin demonstrațiile libere era covârșitor, nu se știe, dar Petrina se încăpățânează să ne spună, indirect, că tot ceea ce putem găsi pe You Tube din acea perioadă sunt neadevăruri. Și că un singur lucru contează. adevărul său, pe care îl rostogolește, în speranța că va fi crezut și luat în seamă.

Desigur, numai datorită ”manevrelor” Puterii de atunci și ”dictaturii” lui Iliescu, un individ ca Liviu Petrina poate ieși să facă tot felul de afirmații care de care mai aberante.

El vede conspirații – evident, din Est – că omul e cu Occidentul, cu democracy – și știe tot despre ”dedesubturile” evenimentelor din 13-15 iunie 1990.

Așa cum am menționat anterior, omul are acum și un partid. Nu vreau să fiu acuzată că bag bățul prin gard, dar cred că Petrina încearcă să îi fure din audiență lui Doru Mărieș.

În 10 iunie 2020, Petrina, un neobosit luptător, supărat pe cei care erau la cârma țării în 1990 și dornic de revanșă peste decenii, i-a cerut lui Klaus Iohannis să își folosească ”influența” pentru grăbirea unor dosare din justiție.

Pe 10 iunie, Liviu Petrina a trimis, în numele partidului său, preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care solicită „utilizarea prestigiului şi competenţei constituţionale pentru a urgenta soluţionarea acestei Probleme, ce reprezintă o rană sângerândă în sufletul românilor”, potrivit documentului, scrie news.ro.

Practic, Petrina îi cere lui Iohannis să îi spele rușinea, așa cum Cuza, sărutându-l pe Moș Ion Roată, l-a făcut fericit.

2 thoughts on “#Mineriada. Liviu Petrina îi cere lui Iohannis să își folosească influența. Se visează un Moș Ion Roată căruia Vodă îi spală rușinea

  1. Vorbesti serios ? M-antreb : cum de nu-i este rusine sa mai scoata capul in lume acest domn Liviu Petrina ? In 1990 romanii , nu putea reactiona altfel vis a vis de Corneliu Coposu caci , NU STIAU NIMIC ASUPRA VIETII SALE . Stiau doar ce fisesera INVATATI SA STIE , nimic in plus si nici macar aia ” autorizatii ” , nici macar aia nu stiau decat ceea ce le era pus la dispozitie adica , mai nimic . Asta din final , asta-i piramidala si chiar ai merita oarece felicitari pentru ea : ” Practic, Petrina îi cere lui Iohannis să îi spele rușinea, așa cum Cuza, sărutându-l pe Moș Ion Roată, l-a făcut fericit. ” Un singur amendament : Klaus Werner Johannis nu se va putea ridica niciodata la inaltimea lui Cuza nu de alta dar , dupa cum sti probabil , Alexandru Ioan Cuza era { ca orice militar de cariera } , betivan , cartofor , afemeiat si mai ales FUMATOR adica , taman opusul ” presedintelui ” Johannis care , pentru ca n-a avut niciodata aceste vicii , s-a pricosit in viata , asta spre deosebire de Cuza despre care stim cu totii , unde si cum a murit . Alexandru Ioan Cuza… GHINION !!! P.S. Daca ziarele vremii n-au scris nimic despre acea intamplare referitoare la intalnirea dintre Cuza si Ion Roata unde , Cuza ar fi facut acel gest { numit azi POPULIST } , atunci insemneaza ca-i doar o poveste si nimic altceva . Mai crezi inca in povesti ?

    1. Comparația mea cu gestul lui Cuza era doar pentru înțelegerea corectă a afirmațiilor mele. Atât și nimic mai mult. Că e basm, că nu e… e un lucru cunoscut de toți și tocmai de aceea am făcut această analogie. Simplu. Iar presa și nu numai a arătat clar că președintele Iohannis a reușit să pună deoparte nu fiindcă nu a băut, nu a fumat și nu a mers la femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *