Oana Lovin: ”Lucrurile nu ar trebui să rămână așa, Guvernul  PNL este direct responsabil pentru aceste atrocități și ar trebui să suporte consecințele” (I)

Oana Lovin: ”Lucrurile nu ar trebui să rămână așa, Guvernul PNL este direct responsabil pentru aceste atrocități și ar trebui să suporte consecințele” (I)

Cunoscuta Oana Lovin a vorbit, într-un interviu exclusiv acordat inprimalinie.org, despre situația politică actuală, despre drama bolnavilor de cancer, dar și despre propria persoană. Aceasta susține că Guvernul PNL a interzis bolnavilor de cancer accesul la tratament ”cu bună știință”.

Georgiana Arsene

Prezint, acum, prima – din cele două părți – ale interviului acordat de Oana Lovin blogului înprimalinie.org.

Georgiana Arsene: În primul rând, cred că toți cititorii ar dori să știe cine este Oana Lovin, fata aceea frumoasă și care ”le zice bine” politicienilor pe Facebook. Ce studii ai, spre exemplu?

Oana Lovin: Oana Lovin este un om obișnuit, cu bune, cu rele, fată de miner din Valea Jiului, venită în București la 18 ani la facultate. 

Am studiat sociologia la Falcultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București.

Actualmente lucrez în departamentul de marketing pentru o companie producătoare de circuite electrice imprimate dar am să zicem și tentative de antreprenoriat.

În timpul liber îmi exercit dreptul de ‘cetătean turmentat’ într-o Agoră în ruine, încercând să semnalez și să taxez derapajele clasei politice.

Georgiana Arsene: Ai ieșit cu mult curaj în Piața Victoriei. Cum vezi acest Guvern? Dar pe președintele Klaus Iohannis?

Oana Lovin: Consider protestul un act democratic, de bun simț, de minim efort pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, nu un act de curaj. Mi-am manifestat nemulțumirea și indignarea față de ordonanțele militare neconstituționale, față de măsurile aberante luate de Guvernul PNL și față de dublă măsură prin care aceste norme au fost aplicate.

Un exemplu ar fi cazul muncitorilor plecați la cules de sparanghel în Germania. Pentru agricultura Germaniei s-a făcut rabat de la orice normă de protecție, în schimb ce agricultura României a fost lăsată de izbeliște și cu această ocazie au ieșit la iveală condițiile în care acei oameni sunt duși la muncă, condițiile de igienă precare în care care locuiesc, programul inuman de muncă de 14-16 ore, salariile incredibil de mici, toate împachetate în contracte de muncă cu clauze abuzive.

Guvernul PNL se face vinovat de aceste lucruri și de multe altele. Comunicare precară, contradictorie, lipsa măsurilor pentru relansarea economiei, lipsa politicilor protecționiste pentru categoriile de risc, întârziere cu care au fost luate măsurile de precauție, faptul că au refuzat testarea în masă că un pas necesar pentru reintrarea în normalitate, sunt câteva lucruri care au definit această guvernare catastrofală, guvernare care a primit girul președintelui Klaus Werner Iohannis. Președintele se face vinovat de acest dezastru în aceeași măsură cu Guvernul PNL.

Georgiana Arsene: Recent, a apărut în spațiul public o scrisoare deschisă a Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România care solicită Guvernului să oprească acest ”genocid” și să deschidă spitalele, până nu este prea târziu. https://rohealthreview.ro/fabc-pacientii-cu-suspiciune-de-cancer-victime-colaterale-in-lupta-cu-covid-19/

Se face vinovat actualul Guvern PNL de genocid? Argumentează.

Oana Lovin: S-a văzut clar lipsa unei strategii pe termen scurt și mediu. Se puteau crea centre de carantinare și spitalizare dedicate persoanelor bolnave de Covid, lăsând accesul liber în principalele spitale generaliste persoanelor care suferă de atâtea alte boli.

Au interzis cu bună știință accesul la tratament persoanelor bolnave de cancer și nu numai. O altă problema gravă o reprezintă lipsa medicamentelor din farmacii, persoane cu afecțiuni ale glandei tiroide, diabetici, persoane cu probleme de astm au fost private de tratament. Am și lansat un apel în această speță chiar pe Facebook, pentru a ajută persoanele care aveau nevoie de Euthyrox. Persoane care aveau un surplus de Euthyrox au ajutat alte persoane care nu își mai luaseră tratamentul de luni de zile Facebook-ul poate fi și o unealtă bună atunci când intențiile sunt bune, iar oamenii s-au dovedit a fi mai mult decât empatici și săritori.

Lucrurile nu ar trebui să rămână așa, Guvernul PNL este direct responsabil pentru aceste atrocități și ar trebui să suporte consecințele.

Georgiana Arsene: Ai primit vreodată amenințări ca urmare a mesajelor dure pe care le transmiți în spațiul public? Poți da exemple?

Oana Lovin: Primesc de ani de zile mesaje de tot felul, de la jigniri, denigrări, până la amenințări cu moartea. Am făcut apel la autorități pentru unul din mesajele în care eram amenințată cu moartea, aștept soluția autorităților. Știu că foarte multe persoane pățesc la fel și din neîncredere față de autorități refuză să depună vreo plângere iar cei care recurg la amenințări tocmai pe asta mizează, pe lipsa noastră de acțiune. Eu ii încurajez să se adreseze autorităților. Cât despre jigniri, nu pot să spun că îmi sunt indiferente dar nici nu le las să mă afecteze, prefer să mă concentrez pe lucrurile pozitive din viață mea.

7 thoughts on “Oana Lovin: ”Lucrurile nu ar trebui să rămână așa, Guvernul PNL este direct responsabil pentru aceste atrocități și ar trebui să suporte consecințele” (I)

  1. VIZIUNE CORECTA…DORESC SA TE IMPLICI SI MAI MULT SI SA FACI UN ONG…CARE SA SUPERVIZEZE ACTIVITATEA GUVERNULUI,SI A POLITICIENILOR IN GENERAL….ESTE NEVOIE DE TINERET ,DESCHIS LA MINTE CU O GANDIRE CORECTA,NEPARTINICA SI CARE SA PUNA IN MIJLOCUL ACTIVITATII SALE OMUL SI ROMANIA…IAR MARLANI,HOTII,INCOMPETENTII,SULFELE,MINCINOSII SI PROFITORII SA FIE DEMASCATI…..DE ASEMENEA FORMAT UN GRUP DIN ZONA 100 MINIM CARE SA IASA IN PIATA..CAND ESTE NECESAR SI SA FIE NUCLEUL ADUNARII MASELOR….ETC ETC….SI CRED CA DACA ESTE TOTUL CORECT SE POT INSCRIE SI SUSTINATORI…CHIAR CU COTIZATIE FIXA,MINIM…ETC ETC,,,IDEIA ESTE CA SA FITI UN AVERTIZOR .SI SA AVEM SI REZULTATE..CHIAR CU PLANGERI PENALE..ETC ETC..TREBUIE SA NE TREZIM SI SA NU MAI LASAM CA NISTE NEBUNI SA NE INFLUIENTEZE VIATA IN RAU
    ….MULTUMESC ..

  2. Ce dreptate ma ai frumoasa noastră nu te lăsa fi activă mereu că faci bine de așa ceva avem nevoie cît mai mulți felicitări

  3. Cum să nu-i dai dreptate?Așa este.Cu tratamentul de astm,m-am descurcat până la urmă(n-am înțeles de ce au fost închise cabinetele de pneumologie!),dar Eutyrox n-am reușit să găsesc de mai mult de jumătate de an.Cui folosesc toate astea?Bine faci,draga mea!Dacă nu se implică tinerii,atunci cine?Cei bătrâni și bolnavi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *