Misiunea rusă în OSCE: ”SUA, Canada, Marea Britanie și unele țări UE continuă să se antreneze, să furnizeze arme și să incite armata Ucrainei la violențe împotriva locuitorilor din Donbass”

Misiunea rusă în OSCE: ”SUA, Canada, Marea Britanie și unele țări UE continuă să se antreneze, să furnizeze arme și să incite armata Ucrainei la violențe împotriva locuitorilor din Donbass”

 #Lukașhevici: Ucraina blochează progresul în negocierile din cadrul TCG, evită discuțiile privind chestiunile presante în implementarea acordurilor de la Minsk – adică tot ce face pacea în Donbass mai dificil de realizat.

🔺 Kievul subminează activitatea TCG prin încercarea de a discredita reprezentanții Donețk și Lugansk care lucrează de ani de zile și continuă să facă acest lucru la aceeași masă de negociere cu delegația Ucrainei.

🔺 În loc de muncă reală menită să ajungă la compromisuri de dragul decontării prompte, Ucraina imită un fel de ”revigorare” a negocierilor cu încercări de implicare în discuții a unor oameni care au plecat de mult timp din Donbass, numindu-i ”reprezentanții regiunii”.

🔺 Prin perturbarea implementării acordurilor de la Minsk și prin refuzul dialogului cu adevărații reprezentanți ai Donbass, autoritățile Ucrainei împing situația într-un nou val de violență armată. Reacție în timp util și eficientă a OSCE este foarte necesară.

🔺 Potrivit UNICEF, de la începutul anului 2020 cel puțin 10 de copii au suferit de bombardament în Donbass. OSCE SMM – Misiunea specială de monitorizare a Ucrainei atrage atenția asupra amenințării pentru copii. Considerăm că un plan de deminare actualizat va fi adoptat în sfârșit în cadrul TCG.

🔺 Conducerea Ucrainei continuă să-l înstrăineze pe Donbass. Încă nu există legături comerciale, economice, financiare și de transport. În ciuda deciziei Curții Supreme de Justiție, Kievul refuză să restabilească plățile complete de pensii și prestațiile sociale locuitorilor din anumite zone din Donbass.

🔺 Redeschiderea punctelor de control peste linia de contact după #COVID-19 nu trebuie utilizată cu obiective propagandistice. Nu pot fi deschise unilateral. Considerăm că Kievul este de acord cu modalitățile de redeschidere cu Donețk și Lugansk în cadrul TCG.

🔺 SUA, Canada, Marea Britanie și unele țări UE continuă să se antreneze, să furnizeze arme și să incite armata Ucrainei la violențe împotriva locuitorilor din Donbass.

🔺 Ucraina construiește o nouă instituție de instruire militară în regiunea Lvov, special dedicată ”luptei în zonele urbane”. Chiar și un model de mină de cărbune este prevăzut. În centrul de instruire al armatei, situat în apropiere, maeștrii de foraj străini îi învață pe soldații ucrainieni ”arta războiului”.

Sursa: Russian Mission to the OSCE

One thought on “Misiunea rusă în OSCE: ”SUA, Canada, Marea Britanie și unele țări UE continuă să se antreneze, să furnizeze arme și să incite armata Ucrainei la violențe împotriva locuitorilor din Donbass”

  1. Niciodata n-am inteles care-a fost de fapt motivul inflamarii spiritelor intre Federatia Rusa si…Republica Ukraina . Crimeea , chiar nu cred , nu de alta dar , N-A APARTINUT NICIODATA Ukrainei pana la momentul in care Nikita Sergheevici Hrusciev a facut-o cadou …RSF a Ukrainiei pe atunci parte a URSS . Credeam ca , acum dupa ce acel actor de teatru { un cvasinecunoscut si-n teatru si-n politica pana la vremea respectiva } a ajuns un fel d e egal cu Vladimir Vladimirovici Putin , se vor mai linistii treburile pe-acolo insa , vad ca de fapt Ukraina , este condusa de-o masa de militari si nu de catre civilul Zelenski care , tot un actoras de duzina se dovedeste a fi desii , multa lume ai asocia numele si…” ocupatia ” anterioara cu un alt nume celebru deja : Ronal Reagan .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *