Doamna Anisie, nu mai deschideți, doamnă, școlile, promovați ”din burtă” toți școlarii!

Doamna Anisie, nu mai deschideți, doamnă, școlile, promovați ”din burtă” toți școlarii!

Institutul de Sănătate Publică vine cu o bazaconie numită scenariu pentru anul școlar viitor.

Georgiana Arsene

După ce ministrul Educației și Cercetării Monica Anisie ne-a spus că anul școlar viitor copiii ar putea să studieze în containere sau în cort (!!!!!????!! – adică ”noaptea minții”), iată că Institutul de Sănătate Publică vine și ne spune ceva legat de felul în care se va desfășura procesul instructiv-educativ (ha, ha, ha, ce glumă bună în actualul context).

Mai exact, că ”Numărul maxim de elevi pe clasă trebuie să nu depășească jumătate din efectiv, iar ceilalți elevi din clasă vor face activități online”.

Adică, nici în căruță, nici în teleguță. Ba online, ba fizic la școală, să se împace, astfel, și capra, și varza.

Că, în fapt, despre asta vorbim: despre sistemul de învățământ devenit o varză. Nimeni nu știe nimic, nu există predictibilitate, dar măcar au trecut toți elevii clasa.

În condițiile astea, să ne așteptăm să fie așa și de la anul. Adică, școala online, subiecte de examen numai din materia studiată fizic – în cazul ăsta, cu copiii care vin prin rotație la școală cum va fi? Se bifează zilele când nu au studiat nu știu ce conținut și se fac subiecte personalizate sau cum?

O altă recomandare este ca una din cele 4 ore să se deruleze în fiecare zi în spații deschise (cum ar fi curtea școlii).

Adică ninge, plouă, e caniculă, elevii trebuie scoși afară. Cum se va face distanțarea socială când școlarii abia așteaptă să zburde nu se știe, probabil că profesorii vor fi sancționați dacă elevii vor dori să se joace – în definitiv, la vârste mici, jocul ocupă un loc important în activitățile lor.

Așa că eu propun un lucru: doamna Anisie, nu mai deschideți, doamnă, școlile, promovați-i pe toți ”din burtă”, din oficiu, cum vreți dumneavoastră! Dați electoratului impresia că are cei mai deștepți copii din Univers.

Și iată cum vom avea o țară plină de savanți de renume mondial care nu vor ști nici măcar să citească, precum tovarășa, COdoi.

Din păcate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *