Oare din toamnă școala se va face ca să se facă și, de fapt, elevii vor fi nevoiți să meargă la meditații?

Oare din toamnă școala se va face ca să se facă și, de fapt, elevii vor fi nevoiți să meargă la meditații?

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Barcari, a arătat cât de mult le pasă – de fapt, nu le pasă – celor din Ministerul Educației și Cercetării de elevi.

Georgiana Arsene

Oficialul din MEC a declarat, cu nonșalanță, că subiectele de la Evaluarea Națională 2020 au fost ”normale” și că ”un copil care învață la școală, fără meditații, ar fi putut să ia 5-6”.

Ulterior, Barcari a întors-o ca la Ploiești: „A fost o exprimare nefericită și mi-o asum. Am vrut să spun că subiectele au fost accesibile, chiar si pentru un elev care in această perioadă a lucrat online, fără interacțiune cu profesorul și s-a pregătit singur. Mai ales că există și elevi care nu au avut acces nici la școala online. Știm că nu toți colegii nostri, mai ales in mediul rural, au avut acces la device-uri. Un copil conștiincios, care ar fi repetat materia parcursă în cei patru ani, ar fi reusit sa treaca acest examen„.

Să înțelegem că pentru oficialii din MEC contează numai copiii ai căror părinți își permit meditațiile sau că asta urmăresc oficialii din Educație: școală cât mai puțină și meditații înfloritoare?

Probabil că, după modelul lui Iohannis care a făcut case din meditații, tot mai mulți dascăli vor asta. Pentru că îmi e greu să cred – deși realitatea mă contrazice constant – că MEC nu mai este demult unul pentru tot sistemul de învățământ.

Oare din toamnă școala se va face ca să se facă și, de fapt, elevii vor fi nevoiți să meargă la meditații? Asta se urmărește?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *