Rușii scriu istorie. Vot pentru modificarea Constituției Federației Ruse. Cum a decurs votul la București

Rușii scriu istorie. Vot pentru modificarea Constituției Federației Ruse. Cum a decurs votul la București

Astăzi, Rusia scrie istorie. Dacă amendamentele vor fi adoptate, Rusia va fi primul stat din lume în care Dumnezeu este trecut în Constituție și în care familia este formată oficial dintr-un bărbat și o femeie și mult mai mult.

Georgiana Arsene

Zi importantă pentru rușii din Federația Rusă și din lume, ei mergând la urne să își exprime punctul de vedere în cadrul votului național privind aprobarea modificărilor propuse la textul Constituției Federației Ruse.

În România, au fost organizate secții de votare la București, la Școala Rusă de pe lângă Ambasada Federației Ruse, precum și la Constanța, în cadrul Consulatului General.

Totul este organizat în conformitate cu normele pentru asigurarea măsurilor sanitare și epidemiologice în vederea prevenirii infecției cu noul coronavirus. Cabinele de vot au fost amplasate în curtea Școlii Ruse de pe lângă Ambasada Federației Ruse în România, la fel comisia de votare, precum și standurile cu informații, adică în aer liber.

Oamenii vin cu bucurie la secția de votare, ca la o mare sărbătoare.

Încă de la intrare sunt întâmpinați de un cadru medical ce le măsoară temperatura, apoi fiecare cetățean completează un formular prin care declară dacă a avut sau nu o serie de simptome – dureri de cap, dureri musculare, febră etc., dacă a intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus, dacă au stat în izolare etc.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, plantă şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, copac şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, copac şi în aer liber

Acesta este și motivul pentru care în Rusia se votează deja de câteva zile.

Oamenii primesc măști și mănuși de unică folosință și se îndreaptă spre comisia de votare.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, copil şi în aer liber

La București sunt așteptate în jur de 200 de persoane, îmi spune președintele secției de votare Ekaterina Kotelkova.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, plantă şi în aer liber

Ambasadorul Rusiei la București, Excelența Sa Valery Kuzmin a vorbit, într-un intervu acordat inprimalinie.org despre cele mai importante prevederi ale noii versiuni a Constituției.

Anna a fost și ea la vot astăzi, împreună cu mama sa. Este foarte încântată de modul de organizare și de atmosfera de sărbătoare de la secțiile de votare.

A votat pentru ca Rusia să continue să fie un stat de drept, dar și un stat social. Mai mult, aceasta mi-a spus că dorește ca nepoții săi să trăiască într-o țară frumoasă, garantată de Constituție, în care drepturile copiilor sunt mai presus de multe altele și unde căsătoria e între un bărbat și o femeie. O țară în care vârstnicii au dreptul la un trai decent cu venituri decente.

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, cer şi în aer liber

Sunt fericită că o parte a acestei istorii se scrie și în România.

https://web.facebook.com/georgiana.arsene.92/posts/1872723579535434

2 thoughts on “Rușii scriu istorie. Vot pentru modificarea Constituției Federației Ruse. Cum a decurs votul la București

  1. ” Rusia va fi primul stat din lume în care Dumnezeu este trecut în Constituție și în care Rusia va fi primul stat din lume în care Dumnezeu este trecut în Constituție și în care familia este formată oficial dintr-un bărbat și o femeie și mult mai mult. ” Ai uitat sa amintesti si faptul ca , in conformitate cu aceeasi Constitutie , Vladimir Vladimirovici Putin este ales Presedintele Federatiei Ruse pana in 2036 …practic pe viata caci inca 16 ani avand la Kremlin acelasi om , asta poate insemna un pas urias pentru O DICTATURA PERSONALA . Fix ca tzarii sau fostii Presedinti ai sovietelor V.I. Lenin , I.V.Stalin , N . Hruschev , Leonid Brejnev . Si cand mi-amintesc cu se mandreau rusii ca-l aveau pe Mihail Seerghevici Gorbaciov presedinte…caci ala spunea ceva despre acest mod de conducere tipic rusesc . Chestia asta n-am reusit s-o inteleg asa incat , rogu-te fa-ti pomana si explica-mi-o si mie : ” familia este formată oficial dintr-un bărbat și o femeie și mult mai mult. ” Adica… asta inseamna cumva faptul ca familia va fi formata dintr-un barbat si cinci femei sau o femeie si cinci barbati caci …asta inteleg eu din postarea dumitale ?!! Eu inteleg binishor rusa insa , si-n ruseste , chestia asta s e traduce la fel de aceea am oarece nedumeriri … In rest , postarea dumitale { mai ales spre final } n-a reusit sa se ridice peste propaganda absolut obisnuita a stiristelor pe care le-avem si pe aici prin Romania …fara suparare . Ai copiat comentariul de la altcineva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *