An școlar 2020-2021. Anisie o ține langa cu scenariile, Orban  zice ca profesorii să se adapteze. Balamuc total

An școlar 2020-2021. Anisie o ține langa cu scenariile, Orban zice ca profesorii să se adapteze. Balamuc total

Deși mai e ceva timp până când, teoretic, ar trebui să înceapă noul an școlar, la vârfurile puterii situația este ca în gara și nimeni nu știe ce va fi din septembrie.

Georgiana Arsene

Monica Anisie, ministrul Educației, vorbește în continuare despre scenarii. Cine le face și care sunt nimeni nu știe, însă demnitarul susține de luni de zile că experții din Ministerul Educației și Cercetării lucrează la scenarii.

Să îi amintească, vă rog, cineva, că este vorba despre realitate și nu trăim într-un univers paralel. Sau, cine știe? Cu guvernul PNL totul e posibil, trăim ca în basme, adică în altă lume fără legătură cu realitatea. Și nu e bine.

Revenind, deci, Anisie a pomenit iar de scenarii. Că altceva nu prea văd să aibă a ne spune.

Dar cum Orban și Iohannis nu țin cont de ea, lăsând-o să spună ce vrea că oricum se face după cum spune președintele Klaus Iohannis, în special, premierul ne-a informat că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație.

Trebuie să pregătim cu mare migală și atenție începutul anului școlar și să fim pregătiți pentru orice situație. Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație și de a rămâne alături de copiii lor, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă de multe ori legătura va fi prin fibră optică și prin intermediul ecranului de calculator”, a spus Orban.

Deci, răbdare și nervi de fier. La MEC e clar că avem pe cineva care ne duce cu zăhărelul și atât. Problema este ce se va întâmpla cu elevii și profesorii din toamnă. Dar, după câte se vede, nu prea interesează pe nimeni cu adevărat subiectul.

În definitiv, aici e vina cadrelor didactice care nu au curajul să bată cu pumnul în masă și să ceară MEC să înceteze cu batjocura la adresa lor. Pentru că această lipsă de predictibilitate nu poate fi pusă exclusiv pe seama pandemiei, ci ea trebuie rezolvată. Oamenii au nevoie de explicații clare, de soluții, de un ministru capabil să facă să funcționeze sistemul de învățământ și așa plin cu probleme.

2 thoughts on “An școlar 2020-2021. Anisie o ține langa cu scenariile, Orban zice ca profesorii să se adapteze. Balamuc total

  1. Nici nu vreau sa ma gândesc cum era dacă ne prindea Covid cu Veorica și psd la putere! Catastrofa! Oricum, și acum au făcut tot posibilul sa zădărnicească eforturile guvernului!

    1. Mulțumesc PNL-ului pentru faptul că mă urmărește. Promit să nu dezamăgesc nici pe viitor. În altă ordine de idei, dacă situația de acum a învățământului din România vi se pare ok, avem o problemă. Mă scuzați că întreb: lucrați în învățământ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *