Edu.ro rezultate bac 2020 după contestații

Edu.ro rezultate bac 2020 după contestații

Rezultate bac 2020 pe județe

Ministerul Educației și Cercetării a prezentat situația rezultatelor finale la examenul maturității după contestații. Rezultatele finale bac au fost publicate.

Georgiana Arsene

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de bacalaureat 2020 au primit, astăzi, rezultatele finale la examenul maturității. Rezultatele finale bac au fost publicate și pot fi consultate aici.

Inițial, rata de promovare era puțin peste 60%. În acest an s-a înregistrat un număr masiv de contestații, deși unii dintre profesorii corectori au precizat că elevii – desigur, nu toți – au contestat de dragul de a o face, pentru că, la lucrarea albă nu se punea problema vreunei greșeli de corectare.

UP Board Class 10 and Class 12 Result 2019 likely to be out next ...

De asemenea, toate aceste recorectări presupun bani cheltuiți de la buget, sume care puteau fi folosite pentru dotarea cu device-uri a școlilor.

Notele finale bac 2020 au fost publicate. Absolvenții de liceu le pot consulta deja. Aceste rezultate nu pot fi contestate.

Rata de promovare – după soluționarea contestațiilor este de 64.5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%, informează Ministerul Educației și Cercetării într-un comunicat.

Se observă că nu este o creștere foarte mare între rezultatele inițiale și cele finale.

Este important de aflat, totuși, care au fost principalele probleme care s-au remediat. Fiindcă, dacă este vorba despre o superficialitate a profesorilor în corectare, acest lucru trebuie sancționat.

Mai exact, să li se interzică să participe la corectură în anul următor.

Rezultatele finale bac 2020 pe județe au fost publicate astăzi. Oare câți dintre elevii care au susținut examenul de bacalaureat 2020 nu au depus contestații și notele lor ar fi putut fi mai mari?

Întrebarea care se pune este ce se va întâmpla în anul școlar următor cu elevii care vor susține examenul de bacalaureat. Și aceasta pentru că, deocamdată, nimeni nu poate spune dacă se va reveni în bănci din septembrie sau se vor continua cursurile online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *