Cristi din Piața Victoriei, omul pe care disperarea l-a scos în stradă

Cristi din Piața Victoriei, omul pe care disperarea l-a scos în stradă

Protestul care a avut loc astăzi în Piața Victoriei, cel mai mare de când a venit Guvernul Orban la Palatul Victoria, Mișcarea este un real test. Oamenii au ieșit în stradă mânați de la spate de disperare. Aceasta este povestea lui Cristi.

Georgiana Arsene.

Duminică, 12 iulie 2020. Zona Piața Victoriei, București, România, UE. Ora 18 și un pic. De la ieșirea de la metrou se vede o mulțime de oameni, înconjurată de jandarmi. În aer, se mișcă în bătaia vântului și a soarelui amiezii steaguri tricolore.

Oamenii strigă cu putere: ”Jos trădătorii!”, ”Rușine, rușine, rușine să vă fie!”, dar și ”Opriți legea criminală!”

Mișcarea este un real test. Protestul de astăzi este cel mai amplu și mai vehement din ultimele luni, de când la Palatul Victoria s-a instalat Guvernul Orban.

Pentru Orban&Co, mișcarea este un real test. Momentul trebuie gestionat cu foarte multă atenție, pentru că o acțiune în forță nu ar face decât să enerveze și mai tare populația și așa extrem de nemulțumită și disperată.

Oamenii, rămași fără loc de muncă

Oamenii au rămas fără locuri de muncă și nu găsesc unde să se angajeze. În această situație se află și Cristi, un tânăr pe care l-am întâlnit astăzi în Piața Victoriei.

Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

El spune că este disperat. A lucrat în industria HoReCa, numai că acum a rămas fără loc de muncă.

Drama sa a început o dată cu instituirea stării de urgență. Atunci a rămas pe drumuri.

”Am venit aici să îmi cer drepturile mele, după 17 ani de zile să rămân fără loc de muncă. Guvernul ce face pentru noi? Nu face nimic pentru noi. Să le fie rușine!”, a spus Cristi.

În mână ține foi de hârtie. Reprezintă CV-ul său. Spune că l-a depus deja în 3 locuri și așteaptă răspuns.

Din ce a trăit până acum? Din economii, fiindcă înainte de criză a avut două locuri de muncă. Povestea sa poate fi ascultată aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *