Doamna Anisie, arătați un model de proiect de lecție online la clasa întâi!

Doamna Anisie, arătați un model de proiect de lecție online la clasa întâi!

Perspectiva sumbră ca, din septembrie, cursurile să se reia tot în format online – deși scenariile – ah, nepotrivit cuvânt! – spun că e posibil să fie un învățământ hibrid – ridică o serie de probleme. Trebuie schimbată programa școlară.

Georgiana Arsene

Învățământul online – pentru care, în mod mai mult decât evident, România nu a fost pregătită – scoate la iveală o serie de probleme pe care reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării nu le poate gestiona.

În primul rând, cum se vor desfășura orele de Comunicare în Limba Română la clasa întâi?

Pentru cei care au impresia că le știu pe toate – da, aveți impresia, însă nimic mai mult – le spun numai atât: o lecție de română la clasa întâi – scris, citit – nu se poate realiza online. Niciodată, oricâtă bunăvoință ar arăta un cadru didactic.

Trebuie schimbată programa școlară. Aceasta trebuie adaptată noilor realități educaționale. Nu se poate face învățământ digital cu o programă stufoasă.

EDUCATIA CONTEAZA : FISE DE LUCRU - LITERELE ALFABETULUI - CLR ...

Trebuie schimbată programa școlară. Nu putem face din învățământul românesc o struțo-cămilă.

Lipsa de predictibilitate aduce în prim plan nevoia ca, în educație, având în vedere faptul că se lucrează cu copii, cu indivizi în plin proces de formare fizică și pshică, mai ales. Toate aceste încercări, toate experimentele nu fac decât să creeze niște indivizi debusolați, pentru care învățarea este un șir nesfârșit de scenarii.

Ei nu vor fi capabili, la rândul lor, să elaboreze strategii sau politici, o dată ajunși la vârsta maturității. Pentru că ei nu au fost învățați să evolueze, ci doar au resimțit amatorismul de la vârful sistemului de învățământ.

Cum vor învăța elevii să scrie de mână?

Dincolo de această extrem de lungă introducere, aș vrea să aflu cum ar putea fi învățați elevii de clasa întâi să scrie literele – în cazu învățământului digital?

Îmi spunea cineva pe Facebook că asta nu e o problemă, că el a învățat stenografia de pe internet. Alooooooo! Vorbim despre copii de 6, 7 ani, pentru care internetul nu este un loc de unde să învețe, ci e locul unde se uită la filme și ascultă muzică!

Cum va scrie cadrul didactic litera model pe caietele elevilor? Cum vor scrie litera în aer, apoi pe caiete?

Sunt unii elevi care nu știu să țină corect instrumentele de scris în mână. Lor cine le va corecta această deficiență?

Sunt multe întrebări izvorâte numai dintr-o singură lecție. Are Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, soluții în acest caz? Sau experții cu care lucrează?

Până începe școala, MEC ar trebui să pună la dispoziția cadrelor didactice modele de proiecte de lecție care să răspundă acestor întrebări. Pentru că, altfel, fiecare va face după cum îl taie capul.

Sau se vor face, și în această situație, scenarii? Va dovedi, în sfîrșit, MEC că poate gestiona această situație dificilă sau vom avea în fața ochilor imaginea unui sistem învins de propriii oameni, incapabili să găsească soluții valabile la probleme concrete?

5 thoughts on “Doamna Anisie, arătați un model de proiect de lecție online la clasa întâi!

  1. Georgiana , fara suparare , dar dumneata nu-ti dai seama despre ce vorbesti !!! Cine-i ala care-a platit pentru distrugerea inavatamantului romanesc din 1990 si pana azi ? Monica Anisie nu este nici pana la genunchiul broastei comparabila cu vreunul dintre cei ce-au precedat-o la Ministerul Invatamantului insa…ca politician fiind un zero absolut dar , fiind totusi in slujba politicului primeste stipendiile pentru care-a trudit… politic vorbind , pentru a nu exista dubii referitoare la ” truda ” sa . Nu face altceva { fireste in afara faptului de-asi incasa salariul } decat sa arunce petarde mai rau decat facea PRAVDA prin ‘ 70 ! Cine mama dracului ar putea crede , si-ar putea inchipuii ca Statul Roman …GUVERNUL , le-ar da elevilor pe mocca TABLETE { poate de ciocolata sau glucoza } fara sa mai vorbesc despre PC-uri ??? In plus de asta…cine si-ar putea inchipuii ca un ” elev ” din Cuca Macaii care , s e culca seara c-o bucata d e mamaliga in burta obosit de munca din gospodaria parinteasca { asta daca parintii au asa ceva } , are sa-si rupa din timpul de somn pentru a construii un dispozitiv care sa genereze…ACCES LA NET si asta…in Cuca Macaii ??? Ce-mi este Monica Anisie , ce-mi era…CARMEN DAN !?!

    1. Nu poate fi făcută comparație între Carmen Dan și Monica Anisie pentru simplul fapt că se ocupă – ori s-au cupat, în cazul luiDan, de sisteme diferite. Deci nu putem aduna mere cu pere și să rezulte avocado.

      1. Ca-ti place sau nu , PUTEM !!! Amandoua , servanti credinciosi unor partide politice , amandoua tute pana la Dumnezeu { poate doar Viorica dancila s a le depaseasca la un moment dat } si , amandoua au inceput sa creada in existenta lui Dumnezeu , fix din momentul in care „cineva ” le-a nominalizat pe functii … en finne : amandoua au fost ” ceva ” prin sistemul de invatamat romanesc . Ce dracu mai Georgiana …chiar vrei sa-ti fac o poza ? Am citit postarea dumitale pe pagina alora de la Sputnik si am o intrebare : cine poate dovedii ca cei ce-au murit pana acum , au murit de COVID si nu de altceva ? Si , cu scuzele d e rigoare… inca o intrebare : MAI CREZI INCA IN CIFRELE OFICIALE servite d e catre…guvernul asta stalinist ??? Despre Andreea Esca si ” recunoasterea ” ei c-ar fi avut teste pozitive pentru COVID …ce zici ? Am ras cu lacrimi …mai copios decat radea acea prezentatoare a Televiziunii Ruse prezentand cretinii aia care , din Piata Victoriei s-au dus la Ambasada Federatiei Ruse sa-i aplaude pe rusi si pe noul TAR Vladimir Vladimirovici Putin…INTAIUL !!! Avea si aia dreptatea ei : cum dracu sa-i aplauzi pe cei care ti-au adus comunismul cu tancurile T34 si camioanele Molotov si…n-au mai binevoit sa-ti repatrieze Tezaurul ?!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *