Despre profesori, videochat, bani și prostie

Despre profesori, videochat, bani și prostie

Am scris astăzi o postare pe pagina mea de Facebook în care subliniam situația gravă din Educație, când profesorii trebuie să facă videochat – sau lecții online. Mi-au sărit internauții în cap. Da, profesorii fac videochat.

Georgiana Arsene

Perioada de pandemie a făcut ca școala să se mute în online. Nu e un secret pentru nimeni acest lucru. Iar activitatea se numește videochat, fie că ne place sau nu.

La o simplă căutare pe Google, videochat înseamnă  un serviciu web care permite utilizatorilor de internet să comunice între ei și în regim video pe lângă modul de conversație text.

Da, profesorii fac videochat, Iar postarea mea de astăzi spunea că dacă profesorii vor fi nevoiți să facă videochat cursuri online – atunci propun să fie plătiți ca orice videochatistă.

Și de aici a pornit nebunia, că vezi Doamne eu îmi bat joc de profesori și elevi prin această postare. Stop!

Videochatiste

Nu îmi bat joc de nimeni! Ministerul Educației li Cercetării mi-ar face o concurență serioasă în acest caz și sincer nu vreau să risc.

Eu doar am atras atenția asupra faptului că profesorii sunt puși în fața unei situații pentru care nu au fost pregătiți și pentru care nu li se asigură mijloacele necesare desfășurării în bune condiții a procesului instructiv-educativ.

A fi tratat ca o videochatistă presupune o salarizare pe măsură și condiții de muncă adecvate. Or, la momentul de față, profesorii nu au parte de așa ceva. Ba, mai mult, li se reproșează unora care au avut curajul să își ceară dreptul la viață – libere, concedii – că nu sunt dedicați meseriei.

Da, profesorii fac videochat. Iar MEC nu le ușurează cu nimic munca.

Mai mult, cei de la vârful învăățământului par să fie niște adversari redutabili ai cadrelor didactice, niște oameni puși acolo pentru a face praf sistemul românesc de învățământ, care și așa abia își mai trăgea sufletul.

Da, profesorii fac videochat. Și vor face și mai departe, într-un climat din ce în ce mai tensionat, mai nesigur și mai arbitrar, în care fiecare va face după cum îl taie capul, în timp ce la MEC se fac scenarii.

De fapt, cred că aș putea vorbi fără să greșesc, de casa de producție a Ministerului Educației și Cercetării. Din păcate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *