Alo, Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru! Nu mai faceți mișto de Iohannis, da?

Alo, Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru! Nu mai faceți mișto de Iohannis, da?

După ce o țară întreagă s-a dat de ceasul morții să priceapă gândirea abisală din spatele celor trei scenarii colorate referitoare la începerea anului școlar 2020-2021 prezentate de Iohannis, aflăm acum că, de fapt, calculele au fost greșite. Iohannis a fost indus în eroare.

Georgiana Arsene

Scriam, ieri, un text în care vorbeam de faptul că președintele României, Klaus Iohannis, a salvat-o iar pe Monica Anisie, cea care are contract cu Guvernul României fiind, chipurile, ministrul Educației și Cercetării.

Ei bine, azi, Iohannis a descoperit că ieri a ieșit și a dat țării fake-news. Cum așa, vă întrebați, evident, pe bună dreptate?

”Buba” e la Ministerul Sănătății. La ”experți”

Ei, uite așa.

Iohannis a fost indus în eroare. Administrația Prezidențială a transmis că președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul conferinței de ieri în baza unor informații greșite, transmise incorect de Ministerul Sănătății.

„În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Mai exact, criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala.

Păi cum se poate așa ceva? Tătaru, demisia! Rezist, în stradă, cereți demisia lui Nelu Tătaru! Nu se poate așa ceva! Nici Viorica Dăncilă nu ar fi făcut o asemenea greșeală!

Iohannis a fost indus în eroare. Domnule președinte, sper că veți lua măsuri și veți elimina toți peneliștii cu suflet pesedist din Guvernul Orban. Pentru că, vedeți dumneavoastră domnule Iohannis, e clar că Nelu Tătaru &Co au suflet pe-se-dist. Cum îi mai rabdă premierul?

Vă spun ce e de făcut: în noaptea asta, ședință fulger. Anunțați demiterea lui Tătaru sau convingeți-l ca pe Costache să demisioneze. Faceți curățenie în Guvern că, altfel, vă curăță ei. Azi o eroare, mâine alta și așa rămâneți fără credibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *