Cum va arăta copilul-nou, creație a lumii speriate de COVID-19?

Cum va arăta copilul-nou, creație a lumii speriate de COVID-19?

Recentele declarații ale profesorului doctor Alexandru Rafila, membru al Organizației Mondiale a Sănătății în România, referitoare la noile surse de infectare cu noul coronavirus, ridică semne de întrebare și îngrijorează. Fără cântat, ce ne mai așteaptă?

Georgiana Arsene

Vreau să vă spun că această activitate, cântatul, este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii, așa că muzica probabil că se va face fără să cântăm, probabil audio, dar cântatul este total contraindicat. Este o activitate care favorizează măsura înaltă de transmitere a infecției, a spus Rafila.

Fără cântat, ce ne mai așteaptă? Se ridică, însă, mai multe întrebări: 1. Elevii vor purta mască de protecție și vor sta la distanță unii de alții – să înțelegem că masca de protecție nu are nici un rost? Că nu ne protejează? Că este numai o cârpă inutilă?

2. Într-un interviu acordat dcnews.ro, Alexandru Rafila afirma că – virgulă Copiii nu sunt afectați de această boală decât în extrem de mică măsură, fac forme ușoare sau asimptomatice, doar 0,1% dintre copii necesită spitalizare, dar trebuie protejate categoriile care ar putea să ia boala de la copii.

De ce să nu cânte?

Și atunci, unde este pericolul? De ce nu mai pot cânta elevii la școală?

Ce se urmărește, de fapt? Crearea unor indivizi lipsiți de orice simț artistic, de orice bucurie de a trăi, de a se exprima.

Fără cântat, ce ne mai așteaptă? Muzica este o izbucnire a sufletului, spunea Frederick Delius.

În vremurile grele, dar nu numai, românul a știut să își exprime durerea și bucuria prin cântec. Copiii de azi vor fi învățați să nu se mai poată exprima prin cântec.

Cum va arăta omul nou? Va fi unukl lipsit de empatie, robotizat, temător, care nu va ști ă gestioneze o situație de criză în absența unor directive primite de la autorități. Va fi un om incapabil să se descurce…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *