Haosul din învățământ și ideile crețe ale unor părinți

Haosul din învățământ și ideile crețe ale unor părinți

Începutul noului an școlar și Facebookul scot la iveală românii care se pricep la orice, dar în special la educație. Chit că unii habar nu au ce e ăla online și cred că numai școala e responsabilă de învățare…

Georgiana Arsene

Citeam mai devreme pe Facebook părerea unui părinte care spunea că online -ul nenorocește copii, că de când s-au închis școlile creierul copiilor nu a mai fost solicitat și că soluția o reprezintă un învățământ în ilegalitate – să se adune, pe furiș, mai mulți părinți la unul acasă și să angajeze un profesor.

Dincolo de îndemnul la muncă la negru, la ilegalități de tot soiul – că, de altfel, părinții spun NU meditațiilor, ce mama naibii, o ardem așa, chipurile occidental, haosul de la începutul acestui an școlar scoate la suprafață întunericul existent în mintea muuultor părinți care mai au și pretenția că vin ei cu idei bune pentru școală.

De altfel, unii se cred la ședințele cu părinții, când pun presiuni pe profesor astfel încât bietul om să cedeze și să le accepte aberațiile.

STOP! E clar, la Ministerul Educației și Cercetării Anisie e depășită de situație. La fel și restul Guvernului.

Profesorii sunt terminați psihic și fizic. Elevii nu știu ce și cum va fi noul an școlar, iar părinții… unii încep să vizese cai verzi pe pereți.

Eu zic să fie lăsați să se implice oameni care se pricep la Educație, oameni cu viziune, oameni care nu au mai avut loc în MEC după ce a venit Anisie&Co.

Ei pot scoate învățământul din mocirla în care se află, nu altcineva.

Iar cui nu-i convine, nu are decât să facă școală acasă cu copilul.

A! Era să uit! Stimularea cognitivă a unui copil nu este obligația școlii, ci și a părintelui care îl poate pune să citească, îl poate duce la spectacole, la expoziții, în tabere de creație etc.

Pentru că profesorii nu sunt slugile nimănui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *