Rusofobia de care dă dovadă actuala clasă politică din România poate fi criminală!

Rusofobia de care dă dovadă actuala clasă politică din România poate fi criminală!

Traian Băsescu, fostul președinte al României, scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că încă putem învinge pandemia de coronavirus dacă vrem.

Georgiana Arsene

Rusia a dezvoltat un vaccin anti coronavirus încă de acum câteva luni, fapt care face ca lupta cu pandemia să se dea în alte condiții, iar virusul să piardă teren.

În România, însă, situația este dramatică. Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Una din propunerile pe care le face Traian Băsescu este accea de a se intra în legătură cu Guvernul Federației Ruse.

Contactarea Guvernului Federaţiei Ruse pentru a primi informaţii cu privire la eficienţa vaccinului produs în Rusia, iar, în cazul unor concluzii pozitive, importarea de vaccinuri din Rusia dacă există cantităţi disponibile, până la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeană, spune fostul președinte al României.

În schimb, actualul președinte al României, Klaus Iohannis, nu este de aceeași părere. În data de 12.08.2020, potrivit digi24.ro, Iohannis declara, cu privire la vaccinul anti COVID-19 produs în Rusia, că România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat.

Lipsa de viziune și de deschidere a președintelui Klaus Iohannis aruncă România în haos. România este pe punctul de a pierde lupta cu pandemia de coronavirus, iar, la cel mai înalt nivel, România nu vrea să întoarcă ochii spre Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *