A fost nevoie de morți acum?

A fost nevoie de morți acum?

Tragedia de la Piatra Neamț arată că, în România, dacă nu te ucide boala acasă, dacă nu te calcă o mașină pe stradă sau mai știu eu ce, riști să mori în spital. Nu de bacterii, ci ars.

Georgiana Arsene

Am urmărit firul evenimentelor de la Piatra Neamț, precum și reacțiile din mediul online. Am văzut, cu nespus dezgust, cum politicienii se cațără pe morți pentru a-și face imagine. Inclusiv ambasadorul SUA la București a ieșit cu un mesaj în care ne spune că a discutat cu premierul Orban.

Dacă gestul ar fi fost unul profund uman, sincer, poate că m-ar fi impresionat. Dar el vine din partea unuia care ne cerea să privatizăm și ce a mai rămas de privatizat în România. El este reprezentantul „partenerului strategic” care ne spoliază de bani.

Bani care, evident, ar fi putut fi folosiți nu pentru investiții în apărarea de dușmani imaginari, ci pentru modernizarea spitalelor.

Problema este alta. Și anume. era necesar să se producă acum o tragedie? Cui folosește?

Citeam, la un moment dat, că Draga Olteanul Matei ar fi fost mutată de la spitalul din Piatra Neamț la Iași fix cu o zi înaintea tragediei. Se știa deja că va urma o nenorocire sau mutarea sa a fost una întâmplătoare?

A fost nevoie de morți acum? Întrebam, chiar din titlul postării. Răspunsul meu este că niciodată nu e nevoie de morți.

”VIAȚA NU CONTEAZĂ Nimic nu contează! Important e doar să avem alegeri pe 6 decembrie! Cu orice preț! Mor români? Ghinion! Avem pregătite condoleanțe și tristețe telegenică. Nimic nu trebuie să întârzie acapararea întregii Puteri”, a scris Șerban Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *