Cursuri online și profesori cărora le cedează nervii

Cursuri online și profesori cărora le cedează nervii

De la începutul pandemiei, mai exact de când școala s-a mutat, vrând nevrând în mediul online, au început să iasă, precum ciupercile după ploaie, dascălii cu nervii la pământ. Victime, elevii.

Georgiana Arsene

Călăi și victime. Nu est3e titlul unui roman, ci o sinteză a vieții din interiorul sistemului de învățământ, acolo unde dascălii, mai ales cei trecuți de o anumită vârstă, cedează nervos. Nu-i vorbă, că unii se purtau așa și la clasă, deci nu poate fi vorba de faptul că mediul online îi stresează așa de tare încât nu mai pot face față situației.

Recent, mi-a fost adusă la cunoștință o situație de-a dreptul incredibilă, în care o profesoară de la un liceu din București, care predă limba română, a mâncat din timpul alocat orei pentru a face morală unui elev de clasa a zecea care ”și-a permis”, zicea ea, să pună niște semne de întrebare pe grupul de pe Whatsapp, arătând, astfel, că nu a înțeles ceva.

”Duamna” cadru didactic făcea spume la gură și nu mai contenea să îl umilească pe săracul elev. Acesta, în naivitatea lui, crezuse că omul de la catedră – acum, din spatele monitorului – are destulă minte să înțeleagă că trebuie să dea niște explicații legate de lecție suplimentar.

Eu zic așa: când pe un profesor îl lasă balamalele – iar pe respectiva era clar nu că o lăsaseră, dar se și pierduseră pe undeva – să nu mai aibă ce căuta în sistem. Mutilatorii de suflete ca această profesoară ar trebui scoși din sistemul de învățământ!

Din păcate, după cum am aflat, situația nu este singulară. Poate că ministrul Educației, Monica Anisie, ar trebui să fie mai preocupat de ce se petrece cu adevărat în spatele monitoarelor, dacă îi pasă de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *