MAE român, lecție de lipsă de diplomație

MAE român, lecție de lipsă de diplomație

Ministerul de Externe român dovedește dublă măsură atunci când se raportează la o tragedie. Mai exact, deși, teoretic, vorbim despre crema diplomației române, MAE se poartă părtinitor, ca un dascăl care favorizează numai anumiți elevi.

Georgiana Arsene

Ambasada Rusiei în România a transmis ieri, 15 noiembrie 2020, un mesaj simplu, cald și uman victimele cumplitului incendiu care a cuprins secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț.

Ambasada Rusiei în România își exprimă sincere condoleanțe rudelor și celor apropiați ai victimelor care au pierit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț. Misiunea diplomatică le urează celor răniți însănătoșire grabnică, au scris diplomații ruși.

Ministerul Afacerilor Externe român a mulțumit ambasadelor care au transmis condoleanțe, mai puțin Ambasadei Rusiei la București. Acest fapt arată că diplomații români nu pot pune mai presus de politică și de orientări pro-occidentale – unele, după cum se vede cu ochiul liber, duse chiar la extrem, viața și moartea semenilor.

Este trist că, într-un asemenea moment, când românii își plâng morții, MAE duce o politică discriminatorie și ignoră mesajul transmis de diplomații ruși la București.

Iată, mai jos, o galerie foto cu capturi de imagine de pe paginile de Facebook, respectiv Twitter, ale MAE român care susțin cele afirmate de mine și anume că Ambasada Rusiei la București nu a fost menționată între ambasadele care au transmis mesaje de condoleanțe și solidaritate cu poporul român.

Un gest urât, trist, o lecție de nediplomație venită de la vârful dimplomației românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *