Oamenii mor arși de vii în spitale, Iohannis vrea Parlamentul lui

Oamenii mor arși de vii în spitale, Iohannis vrea Parlamentul lui

Recenta tragedie petrecută la Spitalul din Piatra Neamț nu a fost de natură să îl facă pe șeful statului sau pe premierul Orban să ia măsuri cu adevărat importante pentru sistemul sanitar. Din păcate, reformarea sistemului sanitar va începe, potrivit lui Iohannis, doar în momentul în care în Parlament va fi o majoritate pe sufletul său.

Georgiana Arsene

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 18 noiembrie 2020, la Palatul Cotroceni, că pandemia a scos în evidenţă „deficiențele structurale” din sistemul de sănătate public. El a chemat medici și specialiști la Palatul Cotroceni.

La şedinţă au participat reprezentanți ai Guvernului dar și experți medici şi ingineri medicali, tocmai pentru a găsi cele mai bune soluții de rezolvare a problemelor existente. În cadrul acestei întâlniri, specialiștii au prezentat o evaluare națională a infrastructurii rețelelor de gaze în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din spitalele publice, secții care așa cum știm, sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri severe de Covid-19 pe care trebuie să le gestioneze, a spus Iohannis.

În opinia sa, discuția avută a dus la identificarea unor soluții concrete care vor fi preluate de autorități și puse în aplicare.

În condițiile în care sindicaliștii de la SANITAS avertizează asupra problemelor din sistemul de sănătate, când personalul medical este la limita epuizării, declarațiile de acest gen ale lui Iohannis nu vor face decât să enerveze atât populația, încă traumatizată de tragedia de la secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamț, cât și personalul sanitar.

Iohannis nu a pus problema nicidecum a personalului deficitar, a sporurilor de batjocură acordate medicilor și asistenților în pandemie sau a epuizării fizice și psihice a eroilor din linia întâi.

Mai mult decât atât, se pare că încă nu se pune problema reformării sistemului sanitar. Motivul îl reprezintă faptul că Iohannis încă nu are Parlamentul său.

Împreună cu Guvernul sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat de fapt în România după 1989 adică, să reconstruim toți sistemul sanitar din temelii.

Va fi un efort de lungă durată care însă, nu mai poate fi amânat și care trebuie să demareze imediat ce în parlament vom avea o nouă majoritate responsabilă și deplin angajată în slujba binelui românilor, a spus Iohannis.

One thought on “Oamenii mor arși de vii în spitale, Iohannis vrea Parlamentul lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *