De ce campania electorală a Ebei ar putea fi cea mai tare din toate

De ce campania electorală a Ebei ar putea fi cea mai tare din toate

Eba dă pliante unui excavator și stă de vorbă cu o oaie. Pare un delir, o campanie la mișto sau orice, din care Elena Băsescu iese o fată inocentă, ca să nu zic tâmpă. Așa să fie?

Georgiana Arsene

M-am amuzat, ieri, văzând imaginile în care Elena Băsescu dădea pliante de campanie… unui excavator. Tot pe Facebook mai era o poză cu Eba stând de vorbă cu… o oaie.

Astăzi observ că mai circulă una cu Eba lângă un Moș Crăciun.

Stop.

Greșeală a consultanților, bătaie de joc, campanie făcută la mișto sau o strategie bine pusă la punct? Acestea sunt întrebările care mi-au trecut prin minte de ieri de când am văzut că știrea cu Eba împărțind pliante unui excavator a făcut înconjurul internetului – să nu exagerăm, doar într-o mică bulă.

Posibil ca tehnica de campanie în cazul Elenei Băsescu, cea care îl lăuda pe Boc pentru superioritatea lui de a edita câteva fraze este aceea de a o arăta vulnerabilă, ținta tuturor miștourilor și, prin urmare, un om care stârnește inițial milă, apoi chiar simpatie. În orice caz, emoție.

Sursa foto: Facebook

Știm foarte bine că în România ultimilor ani marile schimbări s-au făcut pe un fond puternic emoțional. Amintiți-vă de Colectiv, demisia lui Ponta, de ieșirea masivă în stradă.

De aceea cred că actuala campanie a Elenei Băsescu este cea mai bună. Pentru că livrează omului umor – voluntar sau nu și emoție. Plus că lumea va vorbi despre Eba – iată cum se reduc și costurile legate de promovare.

”Haideți, măi, lăsați-o în pace, ce tot aveți cu ea? Uite, eu o votez numai așa, că prea o atacă toți” ar putea fi modul de gândire a unor români care vor pune ștampila pe candidatul Elena Băsescu.

Și uite așa Elena Băsescu va înregistra noi… ”succesuri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *