An școlar 2020-2021: dezastrul din învățământ continuă

An școlar 2020-2021: dezastrul din învățământ continuă

Dacă mai spera cineva să se revină la școală în format fizic, așteptările sunt zadarnice. Aceasta cu atât mai mult cu cât liberalii vor, ca de la anul, școala să fie tot în sistem hibrid și online.

Georgiana Arsene

După ce, fără să se bazeze pe date și studii, liberalii au pus lacătul pe ușa unităților de învățământ, iar un milion de copii au rămas la mila Lui Dumnezeu, neputând participa, din motive obiective, la lecțiile online, aceștia vor ca dezastrul să continue.

Este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online, existând nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie. Astfel, va fi adresată atât nevoia de recuperare, cât și cea de păstrare a evoluțiilor pozitive din această perioadă., spun liberalii în Programul de Guvernare la capitolul Educație.

Ce se întâmplă, însă, cu copiii care au pierdut deja, din pricina faptului că nu au avut acces la învățarea online? Cine îi va ajuta pe aceștia să recupereze materia?

Vorbim, practic, de o continuare a dezastrului din învățământ. Un an școlar în care învățarea să se facă în sistem hibrid și online va reprezenta bomboana de pe colivă pentru sistemul de învățământ românesc.

Profesorii sunt deja foarte stresați, mulți cedează deja psihic, elevii, la fel, iar lacunele se tot adună. Cine va răspunde pentru acest dezastru? Cine va putea imagina societatea viitorului, cu copiii de azi deveniți adulți? Pentru ce meserii ale viitorului sunt ei pregătiți acum? Ce fel de oameni vrem să formăm?

Iată câteva întrebări la care guvernul PNL ar trebui să răspundă… Dar nu, MEC face scenarii… doar scenarii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *