Moș Crăciun și mailurile de la politicienii români

Moș Crăciun și mailurile de la politicienii români

Recentele măsuri luate de autoritățile române pentru stoparea răspândirii infecției cu noul coronavirus l-au speriat pe Moș Crăciun.

Georgiana Arsene

”Fir-ar, încă o localitate în carantină!”, a spus Moș Crăciun privind știrile de la televiziunile românești, cutremurându-se. Se uită apoi spre laptop acolo unde căsuța de e-mail era plină.

200 de mailuri veneau de la Administrația Prezidențială. Moș Crăciun deschise unul la întâmplare: era o nouă declarație a lui Klaus Iohannis. Se bătu cu palma peste frunte și își dădu seama că, din greșeală, se abonase la newsletter. Imediat activă opțiunea de dezabonare și șterse în masă mailurile de la Iohannis.

Opa, mail nou! Pleșoianu îi cerea lui Moș Crăciun să scape România de Klaus Iohannis. Moșul îi spune că, de Crăciun, trebuie să fim mai buni.

Pleșoianu îl trece pe Moș Crăciun în lista de spam.

Rafila îi cere Moșului să îl facă deputat. Moșul îi răspunde că jobul lui e de Crăciun, deci după alegeri. Nasol, nu-l poate ajuta. Dacă vrea, în schimb, îi poate aduce un CD cu colindele lui Hrușcă însoțit de autograf.

Eba scrie ceva neclar. Moș Crăciun îi răspunde că îi va face cadou un Abecedar.

Alina Gorghiu cere ca Moșu să scape România de PSD, ”ciuma roșie”. Înfuriat, Moș Crăciun îi trimite o poză cu costumul lui de serviciu, de culoare roșie. De nervi, își toarnă și un pahar cu vin – evident, roșu, primit de la Oprișan, de la Vrancea. Bea în amintirea vremurilor când nu-i trebuia declarație să circule noaptea.

Declarație! În România, ca să te deplasezi noaptea, e nevoie de o declarație!

Moș Crăciun respiră ușurat. Șterse toate mailurile de la politicienii români și trimise unul către toată lista în care anunța că, din pricina pandemiei, în 2020 nu mai vine cu daruri, mai ales că noile norme aflate în vigoare în România nu îi permit să circule în intervalul 23.00-5.00.

Deci, pa și la revedere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *