Anisie se laudă singură: ”Sunt un profesor dintre aceia dedicați”

Anisie se laudă singură: ”Sunt un profesor dintre aceia dedicați”

Ministrul Educației și Cercetării stârnește amuzamentul internauților, după ultimul mesaj postat pe Facebook, în care vorbește despre realizările sale în mandatul pe care îl va încheia în curând. Slavă Domnului!

Georgiana Arsene

Mă uit mai devreme pe Facebook, locul de unde afli orice: de la durerea de ureche a vecinilor până la probleme de interes global sau nu. Ei bine, în această ultimă categorie ”sau nu” , adică nu globale, să ne înțelegem, intră și mesajul Monicăi Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Care ne spune ce? Ei, care ne spune că ea e cineva și noi n-am știut până acum, fi-ne-ar capu ăla prost să ne fie, că n-am avut ochi să vedem lumina care se răsfrângea prin scenarii… ă… prin televizoare – nu, că nu are toată lumea curent – prin ce s-o fi răsfrânt de la Ministerul Educației și Cercetării.

Eu l-aș fi numit, după aceste luni de pandemie, Ministerul Scenaritelor și Bâlbâielilor, dar nu mă băgați în seamă, sunt un om rău și invidios pe doamna Anisie.

De ce? Cum, de ce? Simplu: că dânsa e un profesor de profesor – nu am priceput de ce au râs internauții la mesajul său, probabil tot din neputința de a se ridica la nivelul doamnei ministru.

Sunt un profesor dintre aceia dedicați, informați și implicați. Sunt un ministru care învață să fie lider într-o criză fără precedent. Sunt un om politic la început de drum, care își dorește să poată elabora legi care să aducă valoare sistemului de educație.

Asta ne spune Monica Anisie. Stați, că nu am terminat, ăsta e abia începutul.

Voi habar n-aveți, că nu știți ce miracole a făcut doamna de când e la vârful Educației, a transformat România agrară și primitivă în Silicon Valley.

Sunt ministrul educației care a realizat o metodologie de predare online și a făcut toate demersurile pentru dobândirea competențelor digitale de către toate cadrele didactice! Primele investiții în digitalizarea Educației, din ultimii 10 ani, au fost aprobate tot în mandatul meu, a mai scris Anisie.

Pe viitor, Anisie nu mai vrea ministru, ci senator, că de-aia și candidează din partea PNL pentru un loc în Senat. Sau poate mai vrea să fie șefă la Educație, dar nu ne spune, să stăm noi să aprindem lumânări la biserică și să ne rugăm la Dumnezeu să ne apere de rele. Asta însemnând orice, Dumnezeu știe mai bine de ce avem noi nevoie.

Iar dacă ne-o va da iar pe Anisie la Educație, noi, vorba lui Eminescu, ”bucuroși le-om duce toate”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *