21 decembrie 2020: Mercur, Soare și Pluton în Capricorn. Ce se întâmplă?

21 decembrie 2020: Mercur, Soare și Pluton în Capricorn. Ce se întâmplă?

Abuzând de credulitatea publicului larg, falșii astrologi de ocazie fabulează aberant anunțându-se o „mare aliniere“ de planete la 21 decembrie 2020.

Gelu Voican VOICULESCU

În realitate, nu există alinieri de planete, acestea rotindu-se în jurul Soarelui pe orbite bine stabilite, conform legii Bode-Titius (fiecare planetă e aproximativ de două ori depărtată de Soare decât cea anterioară, excepție făcând Neptun și Pluton).

În astrologie, se admite vechiul sistem geocentric, dinaintea lui Copernic, Soarele rotindu-se în jurul Pământului, așa cum constatăm aparent în fiecare zi. Fiecare planetă are poziția sa, în raport cu zodiacul solar. Așa, ele pot ajunge una în dreptul alteia, prin proiecție, față de acest sistem de referință.

Astfel, în ziua de 21 decembrie 2020, va fi solstițiul de iarnă, cu ziua cea mai scurtă, respectiv cu noaptea cea mai lungă. La amiază, Soarele va intra în Capricorn, precedat de Mercur care intrase deja cu 45′.

În rest, în aceeași zi, va avea loc conjuncția Iupiter-Saturn, la 0o27′ în Vărsător. Cum Pluton se află la 24o în Capricorn, se poate vorbi și de o conjuncție de separație, destul de largă (7o), dintre acesta și Iupiter-Saturn. Toate astea n-ar fi un motiv real de îngrijorare, oricând pe cer producându-se mereu configurații planetare care pot fi speculate drept nefaste…

De pildă, conjuncția Iupiter-Saturn, care se produce cam din 20 în 20 de ani, a fost uneori legată de momente internaționale mai tensionate, mergând până la confruntări militare. După ce în ultimele secole a avut loc numai în semne zodiacale de pământ, de acum încolo ea se va produce doar în semne de aer.

Cum Iupiter semnifică întotdeauna  expansiunea, excesul, iar Saturn dimpotrivă – restricția, conjuncția celor două planete în Vărsător ar putea semnifica o restrângere a dezvoltării comunicațiilor on-line și a informaticii în general.

Semnificațiile negative în acest sens pot fi agravate de quadratura dintre conjuncția Iupiter-Saturn și Uranus (7o în Taur), guvernorul Văsătorului  în care ea are loc. De asemenea, și aspectele Marte quadratură Pluton  și Marte quadratură Iupiter-Saturn pledează în aceeași direcție. Desigur, belicoșii vor vedea tot atâtea indicii de război…

Așadar efectiv, la 21 decembrie 2020, se află trei planete în Capricorn, la care putem adăuga încă două, conjuncte – Iupiter-Saturn, la începutul Văsătorului.

Deci, nici vorbă de vreo aglomerare (aliniere fiind un termen inept..) de planete în vreun semn zodiacal, configurații care uneori au coincis cu confruntări între state, mergând până la război

Alinierea“ mult trâmbițată nu-i decât o gogoriță de prost gust…

2 thoughts on “21 decembrie 2020: Mercur, Soare și Pluton în Capricorn. Ce se întâmplă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *