Nu artiștii trebuie susținuți de Guvern, ci milionul de copii fără acces la educație!

Nu artiștii trebuie susținuți de Guvern, ci milionul de copii fără acces la educație!

Peroadă grea, vorba președintelui. Artiștii stau cu mâna întinsă la Guvern, în timp ce un milion de copii din România nu are acces la educație. Copiii nimănui.

Georgiana Arsene

Vor o țară ca afară. Cum, cine? Artiștii de la noi. au, mă rog, vedetele, ăia de apar pe la teveu și cântă ceva. Așa-i că linia melodică e comună multora? Așa-i. Ăsta-i trendul. Și nici versurile nu sunt niște lumini, nu? Nu sunt.

După ce ani de zile au încasat sume uriașe pentru concerte, artiștii cer acum bani de la Guvern. Cică din pricina pandemiei ei cam mor de foame.

Chirilă – da, rezistentul, care nu prea mai reușea să scoată pe nimeni în Piața Victoriei, Delia – care și-a cumpărat un penthouse de vreo 3 milioane de euro, Andreea Bălan, Antonia, Alexia ?!?, Ami ?!?, Lavinia Goste ?!?!, Riva ?!? și alții – în total vreo sută i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă.

Ei îi cer să includă artiștii în schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural afectat de pandemie.

Frumos, e nevoie de artiști, numai că de unii nu a auzit nimeni. Însă la pomană se înghesuie toată lumea, așa că nu e de mirare că unii se trezesc artiști peste noapte.

Eu mă întreb cu ce sunt mai breji acești oameni față de alți români care și-au pierdut locurile de muncă din pricina pandemiei și care sunt nevoiți să se descurce așa cum pot. Sau cu ce sunt mai buni artiștii față de agricultorii care nu mai pot vinde produsele în piețe fiindcă Guvernul a luat măsura închiderii acestora?

De ce ar trebui ca artiștii vieții să fie susținuți din bani publici – pe de-a moka, evident, că nu îmi dau seama ce ar da la schimb – în timp ce un milion de copii nu au acces la educație fiindcă școala se face online, iar unii dintre ei nu au nici curent electric acasă? Copiii nimănui.

Domnilor guvernanți, mergeți în satele uitate de lume și de Dumnezeu! Priviți în ochi copiii care merg aproape desculți, cărora le-au înghețat picioarele și sufletul în așteptarea binelui! Ajutați-i să iasă din sărăcie! Ei sunt cei care au cu adevărat nevoie de ajutor de la stat! Ei sunt copiii nimănui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *