Ralu Turcan promite miliarde de euro pentru Educație

Ralu Turcan promite miliarde de euro pentru Educație

Vicepremierul României dă speranțe mari angajaților din învățământ, cărora le spune, nici mai mult, nici mai puțin, că domeniul va beneficia de bai morman în următorii ani.

Georgiana Arsene

Postarea Ralucăi Turcan bate filmul, bate basmele lui Ispirescu, bate orice. Vicepremierul României ne spune că în Educație o să curgă lapte și miere. Pardon, bani. Mulți de tot. Miliarde. De euro.

V-a luat căputzul?. Vă bate deja gândul să vă angajați în învățământ? Cred și eu…

Creșele și grădinițele vor apărea precum ciupercile după ploaie, elevii vor primi mese calde, vor avea parte de cursuri remediale, iar școlile vor fi super dotate.

Iată ce scrie Raluca Turcan:

Educația va beneficia de investiții de peste 5 miliarde de euro din fonduri europene, în următorii ani.

➡️ Vom sprijini proiecte care să crească calitatea actului educațional, să aducă echitate în întreg sistemul de învățământ, să sprijine incluziunea și să premieze performanța în educație cu bani europeni. Este nevoie doar de oameni pricepuți și dedicați – și nu superficiali! Avem resurse financiare pentru a pune în practică România Educată! Aceste resurse vin pe două direcții din fondurile europene: Exercițiul financiar multianual și Programul Național de Recuperare și Reziliență. Lor li se adaugă bugetul de stat.

Listă investiții

✅ Prin PNRR, investim 1,05 mld. euro în:

Campusuri școlare pentru învățământul profesional și tehnic, inclusiv laboratoare / ateliere școlare;

🔵 Modernizarea bazelor materiale destinate formării competențelor tehnice la studenți.

✅ În complementaritate, din programele operaționale (coeziune) investim 3,64 mld. euro în:

Prevenirea părăsirii timpurii a școlii prin programe precum: Masa la Școală, After-School, cursuri remediale, consiliere școlară și oferirea celor mai bune condiții în clase elevilor și profesorilor;

🔵 Consilierea în carieră și dezvoltarea unor programe școlare care să răspundă cerințelor pieței muncii

🔵 învățământul profesional și tehnic;

🔵 Creșterea accesului pe piața muncii a tuturor tinerilor, inclusiv prin constituirea unor Centre de Învățământ Profesional la nivelul regiunilor țării;

🔵 Corelarea ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii;

🔵 Susținerea antreprenoriatului și economiei sociale;

🔵 Formare și educația pe tot parcursul vieții.

✅ Reamintesc că, până în acest moment, am investit 400 de milioane de euro în tablete și conectare la internet, containere pentru mediul rural, programe de dezvoltare pentru mediul rural.Pe lângă aceste fonduri, vom aloca, prin Programul Operațional pentru Incluziune și Demnitate Socială, fonduri pentru sprijinirea copiilor din comunitățile vulnerabile, în vederea reducerii inechităților sociale.

N-ar fi deloc rău să se îndeplinească ceea ce spune Turcan, numai că, la cât este de lovită Educație în permanență, nimeni nu mai crede că lucrurile se vor schimba în bine…

2 thoughts on “Ralu Turcan promite miliarde de euro pentru Educație

  1. D-na Raluca Turcan, daca veti investi doar in resursa materiala si nu si in resursa umana, veti rata reformarea invatamantului! Punerea reformei invatamantului in practica se poate face doar cu profesorii si nu cu ordine date de la centru sub forma de legi! Repede profesorii se vor orienta dupa zicala romsneasca: „ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim”! Afirm ca nu fac politica, ca am votat mereu , dar niciodata PSD-ul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *