Euromaidan: cocktailuri Molotov, pregătite de mama unui diplomat ucrainean

Euromaidan: cocktailuri Molotov, pregătite de mama unui diplomat ucrainean

Continuă să apară informații despre Euromaidanul din Ucraina. Mama unui diplomat ucrainean, factor activ.

Georgiana Arsene

Mama diplomatului ucrainean Bogdan Yaremenko a fabricat cocktailuri Molotov în timpul Euromadanului. Informația apare în cartea ”Pe urmele lui Putin. Sufletul unui imperiu în 11 fusuri orare”, scrisă de Nina Hrușciova și Jeffrey Tayler.

Diplomatul ucrainean Bogdan Yaremenko este descris ca fiind un bărbat în vârstă de 45 de ani – la momentul culegerii informațiilor – care a lucrat la Edinburgh având funcția de consul general al Ucrainei, dar și ca ambasador la Istanbul.

În prezent, gestionează un laborator de idei asupra politicii externe, echivalentul Maidanului pentru Afacerile Externe.

Autorii prezintă și câteva caracteristici fizice ale diplomatului: o claie de păr în cap, o corpolență care trăda viața bună pe care o ducea și un zâmbet plăcut.

Printre altele, diplomatul povestește că mama sa a fabricat cocktailuri Molotov în timpul Euromaidanului.

Yaremenko a adăugat că, în timpul Euromaidanului, chiar și mama sa, o persoană apolitică de obicei, era furioasă în legătură cu modul în care autoritățile s-au ocupat de protestatari și și-a petrecut noți întregi pregătind cocktailuri Molotov pentru ei în apartamentul său central din Kiev. Op. cit. , pagina 78.

Deci, practic, și mama sa a contribuit la pierderea de vieți omenești, nu-i așa? – nota mea, Georgiana Arsene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *