De ce e o prostie iritarea unora că am putea avea un ministru ungur la Educație

De ce e o prostie iritarea unora că am putea avea un ministru ungur la Educație

Urmăresc, de ceva timp, zona învățământului. În ultimele zile, problema lansată și – zic eu – insuficient dezbătută, ca orice e legat de acest domeniu, se referă la absența unei persoane care să preia portofoliul Educației.

Georgiana Arsene

Monica Anisie, ultimul ministru al Educației și Cercetării, a fost, din punctul meu de vedere, un demnitar suficient de competent, implicat și aplicat încât să cred că e cazul să lase locul și altcuiva.

Să nu se surmeneze, zic eu, mai ales că în 2020 a vorbit despre atâtea scenarii încât, dacă mai trăia, Sergiu Nicolaescu ar fi fost cu siguranță invidios.

La ora actuală, nimeni – deși, în programele lor electorale, toate partidele dădeau ca prioritară Educația – nu se înghesuie să preia acest portofoliu.

Motivele pot fi variate, dar ideea este că la Ministerul Educației și Cercetării e greu, foarte greu. E o provocare uriașă să preiei frâiele învățământului românesc în condițiile actuale, în care atât profesorii, cât și părinții ori elevii sunt cu nervii la pământ, iar un milion de școlari nu au avut acces la învățământul online.

De 30 de ani, la Educație am avut miniștrii români get beget. Acum se joacă – provocator, evident – cartea naționalismului și se agită spiritele că la MEC ar putea veni un ministru român de naționalitate maghiară.

Patriotismul prost înțeles se trezește în cetățenii României, care refuză să vadă dezastrul de la Educație, amplificat de fiecare nou ministru. Problema cetățenilor vigilenți ca nu cumva să se ajungă, Doamne ferește, să și facă – măcar un pic – de treabă la MEC – e că în fruntea instituției ar putea veni un ungur.

De parcă apartenența la naționalitatea maghiară l-ar face incompetent.

Poate că ar trebui să aducem un ministru român get-beget, cu bac-ul luat la 40 de ani, cu diplome de la fabricile de diplome, care să pună cruce învățământului.

Prostia, răutatea, frustrarea și fanfaronada patriotică ne vor duce pe fundul prăpastiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *