17 decembrie 2020 – Saturn în Vărsător: se termină pandemia de coronavirus?

17 decembrie 2020 – Saturn în Vărsător: se termină pandemia de coronavirus?

În data de 17 decembrie 2020, Saturn a părăsit Capricornul, pentru a intra în Vărsător, iar în cea de 19 decembrie 2020, Iupiter îl va urma.

D. G. G.

La 21 decembrie 2020 – solstițiu de iarnă, cu noaptea cea mai lungă se va suprapune cu Saturn, la 0o27′ Vărsător, formând conjuncția despre care am vorbit anterior.

Cu aceasta va începe sfârșitul progresiv al pandemiei de coronavirus.

Pluton va mai rămâne în Capricorn, fiind întărit doar de guvernanța lui Saturn, a cărui susținere și prin prezența în domiciliul încetează o dată cu trecerea acestuia în Vărsător, la fel cum rolul de amplificator al lui Iupiter va înceta peste două zile, de asemenea, prin intrarea în Vărsător.

Trebuie precizat că deși Iupiter este în cădere în Capricorn (opusul exaltării din Rac), prezența sa în acest semn nu este diminuată, datorită unui efect supracompensator.

Rămân însă în continuare efectele quadraturii dintre Marte aflat în Berbec și Pluton din Capricorn. Abia la 6 ianuarie 2021, Marte va intra în  Taur.

Această quadratură va fi agravată de două scurte treceri ale Lunii (de aceea și sunt scurte) asupra planetelor care o formează:

Lună conjuncție Pluton –16 decembrie 2020, când guvernorul zilei era Mercur, fiind miercuri, iar guvernorul orei era Venus

Lună conjuncție Marte – la 23 decembrie 2020, când guvernorul zilei va fi Mercur, fiind tot miercuri, iar guvernorul orei va fi Saturn

Desigur, efectele acestor două scurte aspecte lunare trebuie avute în vedere vreo două zile înainte și după conjuncția exactă din zilele indicate. Pe plan mondial ar putea anunța terorism (violența lui Marte), din umbră (subversiunea obscură a lui Pluton).

În continuare, Saturn/Vărsător în quadratură cu Uranus/Taur înseamnă o tensiune între ceea ce ne reține și spre ceea ce tindem să ne orientăm. Saturn reprezintă trecutul, tradiția, pământul, iar Uranus – viitorul, modernitatea, focul.

Trebuie amintit că înaintea secolului al XVIII-lea, când fusese descoperit Uranus, Capricornul era domiciliul nocturn al lui Saturn, iar Vărsătorul îi era domiciliul diurn. Ulterior, Vărsătorul a fost considerat domiciliul lui Uranus.

Cele două planete – Saturn și Uranus – reprezintă deci, trecutul și viitorul. Uranus va face ca orientarea novatoare să fie neașteptată și eruptivă… Saturn reprezintă forța de sprijin, înrădăcinarea în stâncă de la care pornește puterea ascensională emancipatoare a lui Uranus, pentru a se lansa și a se desfășura. De fapt, nu e vorba de o împotrivire, ci mai degrabă de o contopire sintetizatoare a forțelor htoniene (terestre) saturniene, cu cele cerești, uraniene, ceea ce ne va obliga la o inconfortabilă manifestare resimțită concret, dar care se va dovedi sănătoasă în finalitate.

Depinde însă care sunt Casele unde se va produce quadratura SaturnUranus, Iupiter staționând în aprilie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *