Crăciunul fraierilor și Crăciunul nesimțiților

Crăciunul fraierilor și Crăciunul nesimțiților

Am ieșit azi să iau o gură de aer. Bucureștiul, liber, locurile de parcare, rămase în așteptare… În tot acest timp, coronavirusul face victime. Românii chefuiesc.

Georgiana Arsene

M-aș fi mirat dacă românii ar fi respectat, de Crăciun, recomandările autorităților și ar fi petrecut Sărbătoarea Nașterii Domnului acasă. Românii, însă, au plecat care pe unde au putut, pentru că nu-i așa, o viață avem și ne doare fix în dos de ceilalți care respectă recomandările. Niște fraieri noi, ăștia care stăm în casă și ieșim doar dacă e nevoie sau ca să ne dezmorțim puțin!

Ar fi trebuit să plecăm pe la rude, să chefuim, să spunem că domle, lăsați vrăjeala cu COVIDUL.

Nu. Ar fi trebuit să respectăm cu toții regulile sanitare. Că nu vă place Arafat, Tătaru, Rafila sau mai știu eu cine e strict problema voastră. Nu trebuie să vă placă. Nu trebuie să vă puneți icoane cu pozele lor la capul patului. Trebuie, în schimb, să încetați să vă mai bateți joc de toți! Nimeni nu trebuie să plătească scump, chiar cu prețul vieții, prostia unor cretini care nu au avut reguli când erau mici.

Crăciunul ăsta putea fi un moment extraordinar de a reflecta în liniște la adevărata semnificație a Nașterii Mântuitorului. Dar, în loc să se umple de bunătate și smerenie, românii preferă să se îmbuibe și să ne expună pe toți la riscul îmbolnăvirii.

În felul ăsta, nu mai e nici o speranță că vom scăpa de virus prea curând. Din păcate…

Așa că, în scurt timp, la întoarcerea de la petreceri, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va fi în creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *