Cîțu nu ține cont de ce spune ministrul Educației

Cîțu nu ține cont de ce spune ministrul Educației

Nici nu apucase lumea să citească întreaga declarație a lui Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației, despre faptul că profesorii trebuie plătiți și că este nevoie de resurse pentru Învățământ, că a ieșit Cîțu și a spus sec că salariile vor fi înghețate.

Georgiana Arsene

Premierul României, Florin Cîțu, dovedește iar că Educația nu este o prioritate. Așa că profesorii nu au decât să mai strângă cureaua, pentru că nici nu se pune problema unei majorări salariale. Nu-i vorbă, că ei oricum mai fuseseră duși cu zăhărelul referitor la majorările salariale, așa că de ce să nu înghită iar gălușca?

Să o înghită, că nu au ce face. Cine a mai pomenit profesori revoltați? Ei, vreo doi, trei, acolo, repejor liniștiți de colegi și de conducerea unităților de învățământ.

Sindicatele din învățământ dorm în păpușoi. De ce să se agite? Au vreun interes? Cotizația vine, nu le trebuie bătaie de cap.

Nostim e altceva: că, după ce ieri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara că el este cu mandatul pe masă, lăsând de înțeles că va demisiona dacă nu primește fonduri suficiente pentru a pune în aplicare promisiunile din programul de guvernare, Cîțu a făcut tot ce a vrut.

Desigur, declarația lui Cîmpeanu este superbă, dar… atât.

O altă urgență este construcția bugetului, pentru că așa cum am declarat ieri, declar și astăzi și voi declara în fiecare zi, perioada mea ca ministru al Educației va fi cu mandatul pe masă. În fiecare zi. Pentru educație și trebuie resurse. Îți trebuie resurse financiare cu care să poți să atragi și să motivezi resursa umană. Educație fără profesori nu se poate face, trebuie să înțelegem asta., a spus Cîmpeanu.

Și uite așa profesorii vor mai îndura o umilință. A câta? Nu se știe, că nu contabilizează nimeni asta…

2 thoughts on “Cîțu nu ține cont de ce spune ministrul Educației

  1. Cred ca aceasta constructie a bugetului nu ar trebui facuta de o singura persoana, fie ea si prim-ministru , ci de coalitia care sprijina guvernul acesta! Daca USR nu va avea nici o reactie la „dictatura” primului-ministru, atunci voi regreta ca i-am votat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *