Cristian Călugăru, Editura Dianușa, despre ruși: ”suflet infinit de mare”

Cristian Călugăru, Editura Dianușa, despre ruși: ”suflet infinit de mare”

Cristian Călugăru, reprezentant al Editurii Dianușa, a vorbit, pentru cititorii blogului inprimalinie.org despre activitatea sa, dar și despre impresia pe care o are despre poporul rus.

Georgiana Arsene

Reproduc, mai jos, mesajul lui Cristian Călugăru:

Despre mine; e puţin de spus… Sunt de ţărână din Urecheni, Neamţ, de la Angela Ciochină, din satul „sălciilor la mal” ale lui Moculescu. Am pribegit prin lume, ca apoi, în ultimă instanţă, să descalec undeva prin Ardeal unde mă şi aflu acum, în timp ce-ţi scriu.

Am avut marea ocazie să cunosc ruşii acasă la ei prin intermediul unei iubiri trecătoare juvenile. Dacă iubirea pentru fata de atunci s-a topit lăsând în urma ei un puişor pe nume Diana, cea pentru poporul pe care ea mi l-a prezentat, a rămas adânc înrădăcinată în suflet. I-am cunoscut pe ruşi  „în habitatul lor natural” ca să folosesc o figură de stil. Oameni simpli, dar nu banali, buni, dar nu proşti, răbdători, dar nu fricoşi şi aş putea continua. Un suflet infinit de mare, ospitali, darnici şi călduroşi.

Unde mai pun că s-au comportat aşa chiar şi cu un coate-goale ca mine (la vremea respectivă)! Deci m-am îndrăgostit de ei iremediabil şi sunt fericit de asta. Apoi au urmat cărţile, dar asta e o altă poveste…

Ultima dată am fost acolo în 2010, la întâlnirea Autorului cu cititorii din Rusia. Peste 10.000 de persoane prezente, o frumuseţe rară! Prima întâlnire, în schimb, a fost în Egipt, unde am semnat contractul de copyright pentru publicarea Operei în Română. Am început timid, oarecum cu reţinere conştient fiind de ostilitatea multor conaţionali faţă de ruşi.

Dar cu timpul am fost încântat să descopăr că există mai mulţi români care apreciază Rusia, împreună cu istoria şi cultura sa, decât s-ar putea aştepta cineva. Şi, ceea ce e şi mai plăcut, aceşti oameni sunt, în marea lor majoritate, intelectuali, oameni citiţi, cultivaţi.

Printre ei şi dumneavoastră! Respect! La promovarea publicaţiilor am fost foarte mult ajutat de o parte din aceşti oameni, de cele mai multe ori în manieră dezinteresată. Ceea ce mă face să fiu mulţumit de pasul făcut în această aventură-misiune.

„A început o revoluţie pe Pământ!

Mii de oameni, pretutindeni în lume, pun bazele unui viitor care reprezintă tot ceea ce credem noi că înseamnă viaţa! Seria Cedrii sunători ai Rusiei  înmănunchează unele dintre cele mai semnificative revelaţii apărute de-a lungul a milenii de istorie umană – într-atât de importante încât schimbă cursul destinelor noastre şi zguduie radical ştiinţa şi religia.

Anastasia este o tânără femeie, frumoasă, care a fost întâlnită de autor în 1995. Ea trăieşte singură, în adâncurile sălbaticei taigale siberiene. Este considerată a fi descendenta în viaţă a unei civilizaţii ancestrale, Vedice, ale cărei cunoştinţe şi puteri depăşesc orice altceva cunoscut astăzi. Anastasia vă va purta, vă va catapulta într-un viitor care este… ei bine… tot ceea ce v-aţi imaginat vreodată că ar putea şi ar trebui să fie viaţa!

Anastasia vă va îmbia la dans şi la bună dispoziţie, astfel încât să redescoperiţi cine sunteţi şi să vă revelaţi propria măreţie! Mesajele Anastasiei vă vor lua minţile pe sus! Vorbele ei, cu duioşie rostite, vă vor penetra inimile ca nimic altceva ce aţi citit! Şi… cu cât mai mult le veţi citi, cu atât mai bine vă veţi simţi! Anastasia vă va reda speranţa în această planetă şi vă va reaprinde pasiunea pentru viaţă. După citirea acestor cărţi, nimic nu va mai fi ca înainte. Absolut nimic!”

Editura Dianușa poate fi găsită aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *