Cîmpeanu manelizează învățământul? Nu știe nici ce prevede ROFUIP

Cîmpeanu manelizează învățământul? Nu știe nici ce prevede ROFUIP

Am citit, cu uimire, o declarație a noului ministru al Educației, care m-a făcut să mă gândesc cu nostalgie la Monica Anisie. Vorba aia: după ea, potopul.

Georgiana Arsene

Sorin Cîmpeanu, proaspătul ministru al Educației, o fi un om plin de intenții bune, numai că nu prea se vede. După ce, acum vreo două zile, vorbea frumos despre necesitatea alocării de fonduri pentru Educație și pentru profesori, iar Cîțu l-a pleznit fin, dar ferm anunțând înghețarea salariilor bugetarilor și adio măriri în sistem, acum a dovedit că nu cunoaște prevederile Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP).

Mai exact, proaspătul ministru, care nu are tangențe cu învățământul preuniversitar – unde sunt probleme uriașe – a declarat că “vor fi foarte mulți copii care nu vor putea avea mediile încheiate”, iar aceștia “vor trece automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala”.

Însă, potrivit ROFUIP, elevii care nu au situația încheiată la finalul semestrului I sunt amânați pentru semestrul următor, în cazul în care nu au suficiente note ca să le poată fi încheiată media.

Mai mult decât atât, la nivelul sistemului românesc de învăţământ, elevii sunt declaraţi în abandon şcolar şi scoşi din evidenţele şcolare după trei ani de la renunţarea la frecventarea studiilor, scrie edupedu.ro.

Așa că începe ”bine” de tot. Dezastrul continuă la Educație. În scurt timp, profesorii o vor regreta pe Anisie. Splendid!

Cum va putea gestiona el situația de la nivelul învățământului preuniversitar dacă nu cunoaște nici măcar Regulamentul de Organizare și Funcționare? Cum?

Ar cam fi timpul să se pună pe studiat, pentru că toată lumea s-a săturat de manelizarea învățământului!

One thought on “Cîmpeanu manelizează învățământul? Nu știe nici ce prevede ROFUIP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *