Românii și scârba față de profesori

Românii și scârba față de profesori

Rar mi-a fost dat să văd atâta ură și silă față de o categorie profesională cum este cea față de profesori. Asta într-o țară al cărei proiect cică este ”România Educată”.

Georgiana Arsene

Jubilează unii, domle, de zici că au vreun beneficiu din faptul că profesorilor li se încalcă drepturile. Mă refer aici la majorările salariale promise care vor veni, cel mai probabil, la Sfântu Așteaptă.

Citeam mai devreme, întâmplător, comentariul unui troglodit care spunea că profesorii ar trebui să fie mulțumiți dacă mai au loc de muncă ”la criza care o să vină”. Trec peste faptul că după profesorii a pus virgulă, așa cum vedeți în imaginea de mai jos.

Ce răzbate din acest scurt comentariu este ura la adresa profesorilor. Cu siguranță așa își educă acest om și copiii, în spiritul unei profunde batjocuri la adresa cadrelor didactice. În opinia sa, oamenii de la catedră sunt doar niște milogi, niște pomanagii și profitori, care nu fac nimic alea câteva ore.

Ba da, fac! Numai că atunci când nu există nici măcar o minimă bunăvoință de a vedea adevărul, este atât de ușor să vezi paiul din ochiul celuilalt, deși bârna din propriii ochi este gigantică!

Tot jignitor este și un articol publicat de o mămică pe un site intitulat mamipetoc.ro. Nu fac nici un fel de comentarii, vă las un fragment și link activ spre întreg articolul.

Ideea pare a fi că profesorii și-au cam luat degeaba banii.

După 3 luni de școală on line, 15 kg de paste gătite și jumătate din nopți nedormite vreau să cred că tot experimentul aceasta a fost un vis urât cu care sper să nu mă mai întâlnesc niciodată. Profesorii și-au primit salariile, părinții vorbesc singuri pe stradă, copiii au trecut cu toții clasa!

Obiectiv atins!

Acum, profesorii sunt în concediu, părinții nu mai au concediu că au stat deja acasă, iar copiii, în final, au luat vacanță! Sursa: mamipetoc.ro

Reiau o idee pe care am mai spus-o și o s-o repet până când o va înțelege măcar o parte a românilor: PROFESORII NU SUNT BONELE NIMĂNUI!!!!

5 thoughts on “Românii și scârba față de profesori

 1. Ceea ce se întâmplă cu școala – întelegând întreg câmpul semantic al ei , de la ființă la lucru, actiune sau stare – e în mare suferință.
  Tocmai am văzut și auzit obsesiva compulsiva intervenție panstiințifico- metodico- politico – et caetera marca tonegaru.Ca o perspectivă de dronă peste întreg învățamântul românesc, de la grădi la plus universitar.Idei stoarse din critica , judecata formelor fără fond : titulariźare ca legare de glie , discriminarea tinerilor, firava pregătire în practica pedagogică repetentie, digitalizare, in general , unii, dar mai sunt și altii, cadouri și cât de neînteles poate fi refuzul din partea modelului ales ca profesor… etc
  Să fie acestea reperele -temeiuri în vina eșecului generalizat în școală?!..

  Cert e că pandemia nu a fost inclusă in nicio programă, planificare, manual și ,ca orice cataclism psihologic produce efecte mai ales celor nemijlocit ,legați de pedagogie / psihologie: Oamenii școlii…
  În gen proxim(om) și în diferență specifică( școala) : Respect !
  Ar fi un început.

 2. Oameni cu profunde frustrari, pe care nu trebuie sa i bagam in seama! Oricum, suntem, de departe, cred, poporul cel mai bun la a gasi nodul in papura si paiul din ochiul celuilalt!

 3. Trebuie să ne gândim bine dacă pe viitor ne mai dorim să existăm ca popor, ca stat, dacă vrem ca fiecare familie să aibă urmași sau nu. Dacă ne dorim acest lucru, atunci nu putem face abstracție de școală și de profesori. Nu am spus educație, pentru că educația o poate primi copilul și în familie, dar școala e ceva ce are rezultate doar dacă se face în mediu instituționalizat, la nivelul unei națiuni. Dacă există copii într-o familie, acea familie nu poate urî profesorii, pentru că atunci e ca și cum și-ar urî copiii. Iar guvernul care ia măsuri ce dezavantajează școala și profesorii, înseamnă că urăște poporul din care face parte și viitorul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *