Ambasadorul Rusiei la București: ”Ceea ce noi considerăm, evaluăm ca fiind alarmant este că România invită puteri de ocupație străină să stea permanent, în dimensiune militară”

Ambasadorul Rusiei la București: ”Ceea ce noi considerăm, evaluăm ca fiind alarmant este că România invită puteri de ocupație străină să stea permanent, în dimensiune militară”

Excelența Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Rusiei la București, a acordat un interviu postului de televiziune Canal 33 în care a răspuns la o serie de întrebări despre relațiile bilaterale, despre istorie, despre ”anexarea” Crimeei, dar și despre propagandă și fake news.

Georgiana Arsene

Jurnalist Canal 33: Dar ar trebui ca noi, românii, să ne temem de vreo invazie a Rusiei?

Excelența Sa Ambasadorul Rusiei în România: În ce scop?

Jurnalist Canal 33: Pentru că există o temere în mintea, în subconștientul românilor,..

Excelența Sa Ambasadorul Rusiei în România: Exemple, vă rog… Știu că pe 22 iunie 1941 jumătate de milion din armata română reprezentând forța majoră de pe acest așa numit front de est, a atacat Uniunea Sovietică, patria mea. Știm tot felul de mitologii care înconjoară acest fapt și acest eveniment în versiunea voastră a istoriei. Este alegerea voastră.

Dar tribunalul militar de la Nürnberg a declarat cine a început războiul și cine a fost de vină pentru război. Deci, este un fapt stabilit, nu se poate inversa acest lucru.

Este imposibil să le prezinți lui Ginghis Han, lui Tamerlane Declarația universală a drepturilor omului. Au trăit acum o mie de ani.

Ei au trăit după regulile de la acea vreme. Hai să îl rugăm pe Ginghis Han…

Jurnalist Canal 33: Dar știți că România face un efort financiar pentru a cumpăra tot felul de lucruri…

Excelența Sa Ambasadorul Rusiei în România: Este problema voastră...

Jurnalist Canal 33: Avioane, vapoare, pentru a fi pregătită în caz …

Excelența Sa Ambasadorul Rusiei în România: Deci, în două cuvinte, România are toate drepturile de a se autoapăra, de a-și construi capabilitățile de apărare, este treaba voastră. Ceea ce noi considerăm, evaluăm ca fiind alarmant este că România invită puteri de ocupație străină să stea permanent, în dimensiune militară, începând cu locația antibalistică de la Deveselu care a fost negociată și a început să fie construită înainte de criza ucraineană înainte de Crimeea, înainte de orice de acest gen.

Dacă doriți, putem stabili un sumar al acelor evenimente, dar mă tem că azi nu avem timp suficient pentru a face acest lucru.

Deci, când și în măsura înc are invitați statele chiar și sub acoperirea NATO și a Aegis-ului NATO, nu se schimbă foarte mult acum pentru că atât Statele Unite, cât și NATO au declarat deja Rusia ca fiind dușmanul lor.

Nu au folosit cuvântul ”dușman” până acum, dar dacă ne uităm la substanța propoziției ne numesc ”adversari”, ”state revizioniste” și Dumnezeu mai știe ce.

Dacă am fi stat revizionist, trupele noastre ar fi în Berlinul de Est, contra americanilor în Germania.

Noi ne apărăm teritoriul național.

Acest simplu fapt este ignorat și pervertit de către propaganda vestică.

https://www.youtube.com/watch?v=6e6QgOdlVRk

Întregul interviu, extrem de interesant și captivant, poate fi vizionat aici.

Personal, mie îmi place foarte mult felul în care Excelența Sa își expune ideile. calm, fără patimă, așa cum îi stă bine unui diplomat de carieră. Dar mai e ceva: discursul său are o componentă oarecum didactică, în sensul că prezintă lucrurile ca un profesor bun, care știe cum să explice situații dintre cele mai sensibile într-un mod clar și pe înțelesul tuturor.

One thought on “Ambasadorul Rusiei la București: ”Ceea ce noi considerăm, evaluăm ca fiind alarmant este că România invită puteri de ocupație străină să stea permanent, în dimensiune militară”

 1. Asa ceva n-am mai vazut 🙂 . Nene efemniat si cu o voce foarte feminina,care ia interviu Rusiei,contra vestului, laudand nationalismul Rus de azi dar criticandu-l pe cel german din interbelic ?
  E RIDICOL.

  In plus,Romania a fost eliberata de nazisti DOAR DE CATRE ARMATA ROMANA,in doar 2 saptamani,cu multe saptamani inainte ca Rusii sa intre in tara.
  Asa ca de unde „soldati Rusi care au murit pe teritoriul romaniei in lupte cot la cot cu Armata Regala Romana ?
  Nu a mai fost contra cine sa lupte aici,decat contra noastra,pana in 12 septembrie 1944 .

  In plus,ei zic de incursiunea si eliberarea Basarabiei din 1941 si dupa continuarea in transistria,dar uita sa spuna ca aceea a fost IMPOTRIVA BOLSEVISMULUI/MARXISMULUI,NU a tarii , lucru dovedit clar de intalnirea din 1914 dintre M.S. Regele Carol I si Imparatul Nicolae Al 2-lea,cu doar cateva luni inaintea mortii M.S. Regelui Carol I si inceperii razboiului.

  Asta e problema la politica Rusilor de azi,ca REFUZA sa considere MARXISMUL/BOLSEVISMUL ca fiind un VIRUS,cel al CIUMEI ROSII JIDANESTI,care a infestat tara si impotriva carora si ei si noi si altii au luptat, si il considera ca fiind doar o parte normala a istoriei.

  La noi si in alte tari foste comuniste,poporul (afara celor ft batrani si minim „inteligenti”) stie ce rau imens a fost acest comunism/marxism si il critica ca atare,fiindu-le Mila si Rusine in acelasi timp ce perioada asta din istorie,pe cand Rusii continua sa o inglobeze ca doar o alta perioada.

  De aia,pana ce politica Rusa nu INCETEAZA sa gaseasca scuze pt regimul Bolsevic , relatiile cu fostele tari comuniste nu se vor inbunatatii si popoarele din aceste tari vor fi victime si mai usoare propagandei vestice marxiste si anti-ruse.

  Inteleg ca nu vor sa para slabi cerandu-si scuze pt acea peroada,dar trebuie macar sa inceteze sa mai gaseasca scuze pt faptele acelor PSIHOPATI GENOCIDISTI FANATIC MARXISTI si sa recunoasca ca atacul Germaniei Naziste,Regatului Roman si restului tarilor a fost impotriva MARXISMULUI,nu a tarii .

  Oricat de mare sustinator a refacerii relatiilor de buna prietenie cu Rusia as fi eu si altii,atitudinea asta a gasirii de scuze pt Marxism,distruge orice incercare de refacere a relatiilor,pt ca sugereaza nu numai ca ei nu vad nimic rau in regimul Bolsevic si faptele lor,dar si ca sunt mandrii de perioada aia si o continua,ceea ce e total fals,FANATICII MARXISTI fiind azi (cu multe secole dinaintea creearii urss) vesticii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *