Unii revoluționari, vizați! Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.341 din 12 iulie 2004

Unii revoluționari, vizați! Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.341 din 12 iulie 2004

Deputatul PNL Florin Roman a inițiat o Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.341 din 12 iulie 2004 a recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.

4 thoughts on “Unii revoluționari, vizați! Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.341 din 12 iulie 2004

  1. Un asemenea Proiect de Lege il descalifica profesional pe acest deputat; nu prin ceece propune ci prin felul cum o face. In expunerea de motive relateaza rezultatele unui control executat la Secretariatul de Stat al Revolutionarilor de catre Corpul de Control al Primului Ministru, control prin care se constata mari deficiente in functionarea acestui secretariat. Nu se face nici o referire la militari in aceasta expunere de motive. In propunerea legislativa, prima categorie propusa a fi scoasa din lege sunt militarii: toti cei care in perioada 1945-1989 sunt dovediti a fi militari in armata romana. Pentru marele deputat PNL nu conteaza ce ai facut in acea perioada; nici vorba, ai fost militar, la gunoi cu tine. Include chiar si militari care nu mai erau in viata la Revolutie. Ii scoate din lege pe Eroii Martiri care erau militari; si slava domnului amata a avut peste 1200 de victime. O asemenea propunere legislativa arata de fapt ura ancestrala pe care o are acest om impotriva armatei Romaniei. Este adevarat ca Romania era populara si apoi socialista, dar armata era o institutie apolitica. Cum poate un om politic sa decada atat de jos?.
    Spre exemplificare arat cazul meu: in 1989 eram capitan in unitatea militara 01417 din Targoviste unde a fost adus, retinut, judecat si executat cuplul Nicolae si Elena Ceausescu. Prin Juramantul militar am jurat (printre altele) sa execut ordinele Comandantului Suprem ( pe atunci Nicolae Ceausescu). Prezent in unitate fiind
    eu trebuia sa execut ceecce jurasem adica sa-l apar pana la ultima picatura de sange. Eu insa mi-am incalcat juramantul depus si am facut ceece cereau oamenii din strada: Ceausescu judecat pentru sangele varsat. Daca s-ar fi intors lucrurile, incalcarea juramantului militar in stare de razboi ( a fost dat indicativul de razboi) ar fi fost pedepsita cu condamnarea la moarte. Ceece am facut eu (impreuna cu toate cadrele militare din unitate) este fapta pentru care Legea 341/2004 sa-mi acorde gratitudine si respect sau dupa cum spune distinsul deputat sa fiu trimis la cosul de gunoi al istoriei. Fac precizarea ca fiind ginere de preot ortodox nu am fost membru al partidului comunist fiind blocat sa pot urma treptele ierarhiei militare; deci persecutat de statul comunist. Am primit Certificatul de Luptator cu rol Determinant dupa 5(cinci) ani de tergiversari fara sa primesc vreo indemnizatie, pamant, scutire de impozit, spatiu comercial, etc. Acum dupa 31 de ani vine maritul deputat, precum Mihai Viteazul calare pe un cal alb si cu barda sa scoate dintr-o lovitura militarii din Legea 341. Ba ne mai si dezonoreaza: „persoanele care sunt dovedite ca in perioada 1945-1989 au fost militari in armata Romana”. O spune de parca ar fi fost ilegal sa fi militar, mi-as fi desfasurat activitatea in clandestinitate. Cred ca nici o comisie a Parlamentului nu va da gir acestei aberatii legislative care nu aduce decat prejudicii si dezonoare initiatorului; poate si ceva sanctiuni din partea partidului. Am trait sa o vad si pe asta; nu pot fi beneficiarul unei legi fiindca am fost militar indiferent ce am facut la Revolutie. Ba mai mult: sa scoti Eroii Martiri militari din lege, asta da propunere legilativa.

  2. D-le capitan , ptr ce credeti ca ati facut armata sa va onoreze daca este cazul , sa va inainteze in grad , sa va dea o medalie , o prima , DAR in niciun caz sa fiti LRD-ist …Dv ca si toti militarii ati iesit in 17 la parola …radu cel frumos …atunci au fost omorati la Timisoara cca 100 de Revolutionari , deci armata sa va onoreze daca crede de cuvinta , dar nu sa primiti titluri de Revolutionar .

  3. Voi cei din Timisoara va laudati ca sunteti primul oras fara comunism; nimis mai fals. Ce ati schimbat voi?. Cine conducea orasul atunci?. Cine era prim Secretar si de ce se mai numea asa daca nu mai era comunism?. Cine era la conducerea tarii atunci?.Erati condusi tot de aceleasi organe ale statului comunist. este foarte adevarat si regretabil ca au murit oameni; unii au fost arsi la crematoriu: ceva oribil sa dispara oameni in acest fel. Dar asta s-a intamplat in timp ce voi spuneti ca Timisoara era libera de comunism. Ceausescu si sotia au fost adusi la unitatea militara de la gara, 01417 Targoviste. Eram atunci ofiter cu grad de capitan si depusesem juramant militar sa-l apar pe Comandantul Suprem. Am incalcat acest juramant, si am contribuit ca cuplul Ceausescu sa ajunga la zidul unde a fost executat de militari din alta unitate. Dupa aceasta executie lucrurile s-au schimbat in Romania. Noi am facut ca
    Revolutia sa reuseasca. Dictatura s-a sfarsit la Targoviste prin disparitia cuplului Ceausescu. Am fost militar in acea perioada dar nu in indeplinirea atributiunilor functionale. Nu scria in atributiunile mele scrise din timp de pace sa-l pazesc pe Ceausescu in timp ce era retinut, sa stau la usa unde era retinut nu ca sa-l apar ci ca sa nu il las sa iasa. Este adevarat ca mie ca militar trebuia sa imi fie acordata o medalie care sa confere aceleasi drepturi ca ale unui revolutionar. Desi am facut demersuri in acest sens, aceasta medalie nu a fost emisa pana in ziua de astazi. Tocmai de aceea, in 1996 am depus dosar pentru obtinerea titlului de Luptator cu rol remarcat. In Targoviste nu a existat vreun caz camilitarii iesiti in oras sa traga in populatia civila. in Timisoara s-a tras; nu poate fi invinuita toata armata pentru acest lucru. Ce vina am eu ca unii din exces de zel, slugarnicie ,spaima au tras in Timisoara. Ba din contra: acest lucru m-a determinat sa nu mai execut ordinele si sa fiu de partea poporului prin incalcarea juramantului. Cel care a facut asemenea fapte sa fie dovedit si judecat asa cum cer legile. Si atunci, in Romania legile prevedeau ca asemenea fapte comise impotriva poporului sa nu se execute. NU se poate ca printr-o propunere legislativa sa fie scosi din Legea 341/2004 cei care au fost dovediti a fi militari in perioada 1945-1989. NU poti scoate din lege Eroii Martiri urmasii acestora, ranitii precum si toti posesorii de certificate care au fost chiar militari in termen in perioada 1945-1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *