Sorin Cîmpeanu trebuie să se poarte ca un ministru. Dacă poate…

Sorin Cîmpeanu trebuie să se poarte ca un ministru. Dacă poate…

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, aflat de scurt timp la cârma învățământului românesc, face dovada totalei sale nepotriviri în acel loc.

Georgiana Arsene

Cîmpeanu e genul de ministru al Educației care se remarcă, asemeni altor politicieni ai anului 2021, prin declarații șocante și atât. Că lumea nu mai e atentă la fapte, din moment ce i se dă atâta de ”tocat” la nivelul cuvintelor…

Ei bine, ultima sa declarație arată că Sorin Cîmpeanu se poartă ca o femeiesupărată pe bărbatul de lângă ea și care îi forțează acestuia mâna cu amenințarea divorțului. Mai exact, nu faci ca mine, divorțez, plec la mama etc. știți și voi.

Dacă nu vom avea o creştere a bugetului Ministerului Educaţiei, destinat educaţiei în valoare absolută, o creştere cât de mică, dacă vom avea scădere, voi lăsa locul altuia care ştie să rezolve problemele din Educaţie fără resurse financiare pentru că eu am declarat că nu ştiu să le rezolv altfel. Creşterea de buget trebuie să acopere sumele necesare pentru organizarea acțiunilor remediale în ansamblul lor, incluzând şi soluţia şcolilor de vară. Trebuie să acopere creşterea costului standard per elev destinat cheltuielilor materiale, care a crescut, în ultimii patru ani, de la 321 de lei per elev, la 387 de lei per elev. (…) Este o prioritate să asigurăm banii pentru bursele elevilor, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Rugămintea mea de cetățean este ca ministrul Educației să se poarte ca un bărbat și ca un om politic. Dacă poate. Dacă nu, să lase locul cuiva mai destoinic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *