Virgil Popescu, privatizările companiilor de stat și… lupul

Virgil Popescu, privatizările companiilor de stat și… lupul

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, ne spune, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că nu se privatizează nimic în țara asta – companii de stat – că statul va fi în continuare majoritar.

Georgiana Arsene

Dincolo de faptul că, neprivatizând cu adevărat companiile de stat, clasa politică românească demonstrează că nu ascultă de sugestiile lui Adrian Zuckerman, fostul ambasador SUA la București, Virgil Popescu ne face și dovada marii sale culturi generale, obținute în perioada când frecventa învățământul preșcolar.

Numai că, evident, o dată cu trecerea anilor, unele amintiri se mai pierd, ca dovadă că demnitarul român dă o puternică lovitură de lopată roz inițiativelor guvernamentale.

Mai exact, Popescu compară – absolut neinspirat, zic eu, dar Freud ar fi avut o cu totul și cu totul altă explicație – intenția Guvernului Cîțu cu povestea cu… Petrică și lupul

Ca în povestea cu Petrică și Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă ”Ne vând țara”. Asta după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susțin și am mai anunțat asta.

ÎNSĂ, nu privatizăm NIMIC! Așa cum am spus și în cadrul ultimelor audieri, nu PRIVATIZĂM NIMIC!, a scris Popescu.

Numai că Popescu uită finalul poveștii pomenite chiar de el: lupul vine, iar pe Petrică nu-l mai crede nimeni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *