Sumbra inaugurare a lui Biden, ”sărbătoarea morții” pentru SUA

Sumbra inaugurare a lui Biden, ”sărbătoarea morții” pentru SUA

În Statele Unite ale Americii nu au murit doar oameni din diferite cauze – COVID-19, cauze naturale, accidente, atentate, ci și democrația.

Georgiana Arsene

Întregul parcurs al lui Joe Biden, începând cu scandalul rezultatelor electorale, când a fost acuzat de tabăra Trump că a fraudat alegerile și până acum a avut, într-un fel sau altul, o legătură cu moartea.

Susținătorii lui Donald Trump au acuzat că mii de voturi exprimate în cadrul alegerilor din Statele Unite ale Americii au fost făcute în numele unor persoane care au decedat.

De asemenea, în timpul dezbaterii electorale din data de 29 septembrie 2020, potrivit militarytimes.com, Donald Trump a acuzat faptul că politicile lui Biden au ucis peste 308.000 de veterani pentru că aceștia nu au putut primi îngrijiri medicale potrivite.

Aseară, 19 ianuarie 2021, președintele ales Joe Biden a rostit primul său discurs în capitala SUA, pe esplanada de la Monumentul lui Lincoln și a dedicat momentul celor peste 400.000 de victime pe care pandemia de coronavirus le-a făcut numai în SUA.

Garda Națională și forțele de poliție se află pe străzile din jurul Capitoliului SUA din Washington DC, marți, 20 ianuarie 2021, în timp ce orașul își întărește măsurile de siguranță înaintea inaugurării prezidențiale a lui Joe Biden, scrie Sputnik.

Securitatea din jurul Capitoliului a fost consolidată, 25 000 de soldați ai Gărzii Naționale fiind desfășurați în urma asaltării Capitoliului SUA de către susținătorii președintelui Donald Trump, pe 6 ianuarie. Președintele ales Joe Biden și vicepreședintele ales Kamala Harris vor fi inaugurați pe 20 ianuarie.

DW notează că după evenimentele din 6 ianuarie, predomină teama de astfel de scene în momentul instalării lui Joe Biden la Casa Albă.

Aşadar, semnele nu sunt tocmai favorabile pentru un eveniment de amploare care să marcheze începutul administraţiei Biden. În mod obişnuit, la evenimentul găzduit de National Mall din Washington participă sute de mii de persoane, pentru a-l vedea pe preşedintele care depune jurământul pe treptele Capitoliului, mai notează DW.

În schimb, inaugurarea a avut mai degrabă aerul unui eveniment funebru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *