Ambasada Rusiei în România, precizări importante cu privire la eficacitatea vaccinului rus „EpiVacCorona”

Ambasada Rusiei în România, precizări importante cu privire la eficacitatea vaccinului rus „EpiVacCorona”

Biroul de Presă al Ambasadei Rusiei în Româniai atrage atenția într-un comunicat asupra faptului că în presa din România au apărut versiuni distorsionate ale declarației Serviciului Federal pentru Supravegherea Respectării Drepturilor Consumatorilor (Rospotrebnadzor), care ar fi raportat eficacitatea 100% a vaccinului EpiVacCorona, dezvoltată de centrul „Vector”.

Comunicatul Ambasadei Rusiei în România

Cu privire la eficacitatea vaccinului rus „EpiVacCorona”

🔹În legătură cu apariția, în mass-media românești, a unor versiuni distorsionate a declarației Serviciului Federal pentru Supravegherea Respectării Drepturilor Consumatorilor (Rospotrebnadzor), care ar fi raportat eficacitatea 100% a vaccinului EpiVacCorona, dezvoltată de centrul „Vector”, am dori să vă atragem atenția asupra existența unor aspecte importante.

Sursa foto: Ambasada Rusiei în România

🔹Dacă accesăm site-ul web al Rospotrebnadzor, vedem textul declarației directorului Centrul Științific de Stat „Vector” R.Maksiutov: „Eficacitatea vaccinului este alcătuită din eficacitatea sa imunologică și eficacitatea preventivă. Eficacitatea imunologică este determinată de producerea de anticorpi specifici de organismele celor vaccinați. Pe baza rezultatelor Fazelor 1-2 ale studiilor clinice ale vaccinului EpiVacCorona, producerea de corpuri specifice a avut loc în organismele TUTUROR VOLUNTARILOR. Eficacitatea preventivă este determinată de protecția celor vaccinați împotriva bolii. Studiile de eficacitate preventivă continuă în timpul studiilor clinice post-înregistrare, datele privind eficacitatea preventivă vor fi publicate în februarie „(https://www.rospotrebnadzor.ru/press_service/ofmnenie/…).

Astfel, expresia „100%” în unele mass-media rusești este un sinonim pentru expresia „tuturor voluntarilor” și nu este vorba despre evaluarea finală a nivelului de eficacitate al EpiVacCorona în ansamblu, ci despre rezultatele testelor. În ceea ce privește eficacitatea generală a vaccinului, acesta va deveni cunoscut doar în februarie, după finalizarea testelor clinice.

🔹Sperăm că în viitor goana după titluri senzaționale, care este tipică aproape pentru toate mass-media, să nu mai vorbim de rețelele de socializare, din întreaga lume, nu va fi un motiv pentru acuzații reciproce de propagandă de rea-credință.

Biroul de presă al Ambasadei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *