Adevărata temă astrală a lui Nicolae Ceaușescu

Adevărata temă astrală a lui Nicolae Ceaușescu

Devenită aproape o sărbătoare națională, 26 ianuarie 1918 – data nașterii lui Nicolae Ceaușescu –, a rămas adânc înscrisă în conștiința publică, rămânând neuitată chiar și acum.

D. G. G.

Cu toate astea, la o lectură mai atentă a Registrului stării civile pentru nașteri, din comuna natală Scornicești, rezultă clar:

nr. 1 ACT DE NAȘTERE din anul una mie nouă sute optsprezece, luna ianuarie, ziua Douăzeci și șase, la orele Douăsprezece amiazi

În ziua de Douăzeci și trei ale curentei luni, la orele Douăsprezece amiazi, s’a născut la casa Părinților săi din comuna Scornicești Județul Olt

un copil de sex bărbătesc, căruia i s’a dat prenumele: Nicolae numele de familie fiind Andruța Ceaușăscu [sic!].

fiu al lui Dlui Andruța Ceaușăscu de ani Douăzeci și cinci de profesie Agricultor domiciliat în comuna Scornicești și al Dnei Lixandra Andruța Ceaușăscu, născută Florea D. Militaru, de ani Douăzeci și patru de profesie Agriculto[a]re domiciliată în comuna Scornicești

Nașterea ne-a fost declarată de către Tatăl copilului

nu s-a înfățișat copil

Această declarațiune ne-a fost făcută în prezența martorilor: Dl. Chiriac Nicolae de ani cincizeci de profesie Agricultor domiciliat în comuna Scornicești Județul Olt [și de] Andrei Ceaușăscu de ani șaptezeci de profesie Agricultor domiciliat în comuna Scornicești Județul Olt, cari după li s-a cetit actul, l-au subscris, împreună cu declarantul și cu noi Simeon Pătulescu Primar, și  ofițerul de stare civilă din comuna Scornicești Județul Olt și Dl Costel Bădulescu, Notarul comunei Scornicești Județul Olt

Declarantele au semnat iar martorii nu știu carte sau [sic!] subscris de noi

                                           Declarante (ss) A. Ceaușăscu

                                                                                            Chiriac Nicolae

                                                                                            Andrei Ceaușăscu

                                          OFIȚER AL STĂRII CIVILE,  S. Pătulescu

                                                                               Notar C. Bădulecu

În chenar: DECEDAT act nr. 5420

               din 30.12. 1989 înregistrat la          (în realitate, a murit la 25 dec. 1989)

              la Cons. Local al Sect. 1 București 

02.12 1996

(ss) indescifrabil    

Este limpede că Nicolae Ceaușescu s-a născut la 23 ianuarie 1918, orele 12 (a.m.), în comuna Scornicești [satul Tătărăi], Județul Olt. Iată un detaliu al actului original, pentru a se desluși mai bine data reală a nașterii:

Scornicesti, ianuarie, 2005. Certificatul de nastere al lui Nicolae Ceausescu, data casatoriei si data inregistrarii decesului din Arhiva Primariei Scornicesti

Actul respectiv este instructiv pentru că furnizează (înscrisă lateral conform imprimatului de atunci), data căsătoriei cu Elena Petrescu, din 23 decembrie 1947, la București, conform actului de căsătorie nr. 2592/1947.

În epocă, nu se putea afla nimic despre acest eveniment, ocultat din toate biografiile celor doi… Probabil, pentru a se ascunde că tovarășa era mai în vârstă decât tovarășu’ fiind născută în 1916. Ea era serbată mai discret, la 7 ianuarie, anul nașterii fiind declarat ca 1919…

*Oare de ce această diferență de trei zile privind nașterea lui Nicolae Ceaușescu?

Cea mai plauzibilă explicație ar fi aceea că imprimatele epocii erau derutante: se menționa la început data actului de nașterii, respectiv, data data declarării noului născut, iar apoi se indica data nașterii propriu-zise a nativului în cauză.

Posibilitatea confuziei dintre cel două date era foarte probabilă.

Să nu fii citit nimeni complet actul respectiv? Mai mult ca sigur! Scrisul nu prea citeț al primarului/ofițer al stării civile din comuna Scornicești, S. Pătulescu, ar justifica întrucâtva această lipsă de acuratețe? Paradoxal, Ceaușescu nu știa n ce zi se născuse…

Desigur că astrologic diferența de trei zile contează. Amintim că la momentul nașterii lui Ceaușescu, în România era încă valabil stilul vechi calendaristic. Deci, data nașterii lui Nicolae Ceaușescu, conform actului de stare civilă, este de fapt, 5 februarie 1918 (23 + 13 = 36 – 31 = 5).

Calculată pentru această dată tema astrală natală a lui Nicolae Ceaușescu este următoarea:

Dintr-o ochire se remarcă o puternică dominantă elementară de Aer, deci, un temperament sanguin accentuat. De asemenea, o evidentă predominare a semnelor fixe, ceea ce înseamnă un caracter rigid acuzat. Din punctul de vedere al repartiției planetelor în raport cu orizontul, se constată un echilibru între tendințele de extraversiune și de introversiune.

Dominanta planetară este UranusVenus (conjuncte exact)-Iupiter (conjunct la 6o cu AS)-Mercur (ca guvernor al AS). Inteligența nativă și deosebita abilitate, precum marea sa intuiție intelectuală, se datorează acestei configurație care compensează precaritatea studiilor limitate doar la cele patru clase primare.

Dominanta zodiacală este Vărsător (ocupat de Soare conjunct la 7o cu Uranus-Venus, conjuncte exact). Ea exprimă limpede tendința spre autocrație, prin concentrarea puterii, precum și atracția pentru politică tipic uraniană.

Componenta venusiană se poate lesne remarca în fizionomia sa, indiferent de trecerea timpului, după reiese din următoarele imagini:

Pe de altă parte, componenta mercuriană din dominanta sa planetară, datorată AS în Gemeni și guvernorului său Mercur în Capricorn, explică defectul inițial de vorbire, dar o dată depășit excesul său discursiv, vorbind interminabil, ore în șir la plenare și la congrese (Iupiter conjunct cu AS în Gemeni).

Având șapte planete, inclusiv Soarele și Luna, în semne zodiacale fixe, rigiditatea sa binecunoscută este totuși atenuată de flexibilitatea Gemenilor.

Cât privește Luna aflată Scorpion, este în recepție de domiciliu cu Pluton din Rac . Aceasta explică satisfacția sângeroasă cu care ucidea animalele în timpul partidelor de vânătoare.

Ansamblul temei astrale este susținut de o rară configurație benefică a aspectelor: un triunghi imperial de trigoane, formând și două „zmee“, ceea ce justifică destinul singular al dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *