Alephnews se bucură că profesorii nu primesc mai mulți bani

Alephnews se bucură că profesorii nu primesc mai mulți bani

Mi-a sărit în ochi o ”analiză” de pe alephnews.ro. Fiindcă era vorba despre învățământ, am deschis-o și am citit-o.

Georgiana Arsene

Nu pot spune că am învățat ceva de acolo, însă nu am putut să nu remarc bucuria răutăcioasă a celui care ne explica el de ce nu are Educația nevoie de mai mulți bani.

În paranteză fie spus, Alephnews ori ia deja bani de la Guvern, ori speră să obțină, altfel nu se poate explica felul slugarnic și grețos în care laudă deciziile Executivului.

Nu stau acum să caut alte exemple, vă asigur că sunt, le puteți căuta și singuri. Vă aduc în atenție numai articolul despre bugetul pentru educație pe anul 2021.

În condițiile în care acest buget este cel mai mic din ultimii 30 de ani, Alephnews ne prostește în față și ne spune că nici nu merita învățământul mai mulți bani.

Cum, de ce? Păi de-aia, că profesorii sunt tot ăia – nu mă puneți să intru în mintea și în logica autorului, că mi-e imposibil – că programa e aceeași – pun pariu că nu a citit în viața lui o programă și că accentul se pune pe memorare.

Trec peste faptul că autorul are grave sechele din școală, traume evident netratate, iar acum, peste ani, se răzbună, venind cu clișee și cu dezinformări.

Da, orice pădure are uscături, dar să spui că Educația nu are nevoie de mai mulți bani fiindcă profesorii sunt aceiași denotă o prostie colosală.

Mai mult decât atât, din punctul de vedere al autorului, angajații din învățământ nu sunt decât niște milogi care primesc bani din taxele și impozitele pe care le plătește și el.

Țin să-i amintesc individului că toți angajații din Educație plătesc taxe și impozite, că salariile lor, și așa mizerabile sunt impozitate.

Dar când e rea voință nu mai am ce să aștept.

Reproduc mai jos materialul din alephnews.ro.

Problema în România nu sunt banii, ci ce se întâmplă cu ei, ce face statul cu banii din impozitele și taxele pe care noi și voi le plătim.

Credeți că facă Educația ar primi 6% din PIB , adică 60 miliarde lei în loc de 30 miliarde lei, am avea o altă școală peste noapte, un alt sistem de educație, am avea alți profesori sau am fi Finlanda, cea mai avansată școală din punct de vedere al educației digitale?

Credeți că diferența de la 30 miliarde lei la 60 miliarde lei ar schimba ceva? Nu prea cred. Programele școlare, modul de învățare ar rămâne la fel pentru simplul fapt că că profesorii și cei care conduc educația sunt aceeași. Greutatea ghiozdanului ar rămâne aceeași, iar metoda de predare, prin memorare, ar fi la fel.

Da, profesorii ar primi mai mulți bani, dar sunt aceiași profesori, ei nu se pot schimba pentru că programele făcute de Ministerul Educației nu se schimbă. În continuare, școala românească pune accent pe modelul teoretic, care se izbește la final cu realitatea din piața muncii.

Întreaga compunere școlară cu pretenții de analiză o puteți citi/viziona aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *