O slugarnică acțiune a Parlamentului României față de SUA: vrea să adopte o lege contra Rusiei!!!!

O slugarnică acțiune a Parlamentului României față de SUA: vrea să adopte o lege contra Rusiei!!!!

Că Parlamentul României nu este decât o slugă și că face fix ce i se spune, că nu mișcă în front în fața Partenerului Strategic nu mai e demult o noutate.

Însă inițiativa Parlamentului României legată de politica externă și de relațiile cu Rusia este una provocatoare și periculoasă, care arată că diplomația de la București este minunată, dar lipsește cu desăvârșire, iar politicienii de la noi sunt doar niște biete marionete.

Georgiana Arsene

politica externă se face la noi pe principiul ”Yes, man” e altă poveste. Evident că România nu este o voce în lumea internațională. Cu toate astea, acțiunile sale – după cum veți vedea în rândurile următoare – sunt unele provocatoare.

Ambasada Rusiei în România arată cum Parlamentul României intenționează să revină la examinarea proiectului de lege „Privind instituirea unor sancțiuni în privința cetățenilor străini responsabili pentru încălcărea gravă a drepturilor omului”

Informațiile relevante sunt postate pe resursele de internet ale Parlamentului României.

Judecând după titlul documentului, s-ar putea crede că parlamentarii, după o lungă pauză, au fost din nou inspirați de obiective nobile: să se realizeze, în cele din urmă, închiderea închisorii americane din Guantanamo (Cuba), care s-a făcut „faimoasă” prin tratamentul inuman aplicat prizonierilor, să fie trași la răspundere cei vinovați de “torturile psihologice” aplicate sistematic jurnalistului de investigație și fondatorului site-ului „WikiLeaks”, J. Assange, în temnițele britanice. Poate că parlamentarii au fost ghidați de o dorință dezinteresată de a ajuta Curtea Penală Internațională, ai cărei membri sunt amenințați de Statele Unite cu pedeapsă judiciară pentru orice încercare de investigare a crimelor militarilor americani și ale angajaților companiilor militare private implicate în moartea a sute de mii de civili nevinovați în Irak, Afganistan…

Există și alte „puncte fierbinți”, demne de atenția luptătorilor pentru drepturile omului: Libia, Siria, Somalia, Yemen. În cele din urmă, povestea neterminată a „închisorilor secrete” ale CIA din Europa, precum și a celor mai aglomerate închisori din lume, cele americane, aplicarea pedepsei cu moartea în Statele Unite, „brutalitatea poliției”, căreia îi cad victime, anual, până la o mie de afroamericani… La urma urmei, drepturile susținătorilor condamnați ai „vestelor galbene” din Franța, cele ale organizatorilor referendumului din Catalonia, cele ale victimelor genocidului cultural și lingvistic al populației de limbă rusă din Ucraina, cele așa-zișilor non-cetățeni din statele baltice, etc., etc.

Departe de a fi așa ceva! Spre marea noastră uimire, din expunerea de motive la un proiect de lege atât de oportun rezultă că necesitatea adoptării acestuia este motivată de dorința de a urma exemplul colegilor americani care, în decembrie 2012, au aprobat, la inițiativa șefului fondului „Hermitage Capital”, W. Browder, „Legea Magnițki”, îndreptată împotriva Rusiei.

Parlamentarii statului independent al României, desigur, sunt liberi să adopte orice legi necesare pentru binele țării lor și al poporului ei.

În același timp, este permis să reamintim că punctul de plecare pentru adoptarea acestui act inventat și politizat în Statele Unite au fost “dezvăluirile senzaționale” făcute de către personajul sus menționat (W. Browder), privind corupția pe scară largă din Rusia, pe care ar fi combătut-o împreună cu o echipă de avocați iubitori de adevăr (printre care a fost și S. Magnițki).

Dosarul penal SV/11/0049-LAM, inițiat în legătură cu aceasta în martie 2011, la cererea avocaților proprietarului „Hermitage Capital”, a fost desființat, conform „Notificării privind intenția de a încheia ancheta” a Parchetului Elvețian din 6 noiembrie 2020, „din lipsă de probe, din lipsa corpului delict sau a evenimentului unei infracțiuni, din lipsa temeiurilor legale pentru urmărirea penală a persoanelor în cauză”. Ancheta a fost efectuată împotriva unor persoane neidentificate, implicate în însușirea frauduloasă a fondurilor din trezoreria statului rus, iar W. Browder a prezentat-o ca o continuare a eforturilor lui S.Magnițki.

Ministerul Rus al Afacerilor Interne derulează propria anchetă

Între timp, și Ministerul rus al Afacerilor Interne își desfășura propria anchetă. După cum se știe, în august 2009, Serghei Magnițki le-a declarat anchetatorilor că avocații angajați de W. Browder l-au forțat să semneze o declarație falsă cu privire la circumstanțele delapidării a 5,4 miliarde de ruble din bugetul rusesc, în care, potrivit verdictului instanței ruse, a fost implicat direct șeful „Hermitage Capital”, W.Browder.

Tocmai pe baza acestei declarații false a și apărut legenda despre „investigația anticorupție a lui Magnițki”. Decizia procuraturii elvețiene, menționată mai sus, a demonstrat convingător că acuzațiile lui W. Browder erau, de la bun început, minciuni pure și urmăreau, în special, scopul de a-și crea o “reputație impecabilă” pentru el însuși, ca apărător al drepturilor omului și luptător împotriva corupției, reușind o escrocherie de a nu plăti atât acasă, cât și în Federația Rusă, niciun ban la impozit pentru beneficiul “câștigat” în Rusia, în anii 1995-2006, însumând mai mult de jumătate de miliard de ruble.

În timpul anchetei, procurorii ruși au stabilit că, în realitate, S.Magnițki a fost complice al infracțiunilor financiare comise de W.Browder pe teritoriul rusesc și, drept urmare, el a fost găsit vinovat și a ajuns în închisoare. În plus, încă trei cetățeni ruși au fost implicați în infracțiunile șefului „Hermitage Capital”. Toți trei au murit, într-un timp scurt, în circumstanțe destul de ciudate: O. Gasanov – în urma unui infarct, S. Korobeinikov – ca urmare a „căderii de la balcon” din cauza unui infarct, V. Kurocikin – de ciroză. Toți trei ar fi putut oferi mărturii despre activitățile lui W. Browder, dar nu vor mai putea face acest lucru, precum nici răposatul S.Magnițki. În același timp, escrocul principal – W. Browder – s-a dovedit a fi principalul beneficiar al dispariției în masă a martorilor periculoși.

Este trist să vedem cum autorii respectați, iar, anterior, senatorii care au aprobat proiectul de lege, au devenit, fără să vrea, victimele unei „mari înșelăciuni”. Cei de la Casa Poporului pretind că nu sunt la curent cu decizia instanței elvețiene din 6 noiembrie 2020, care a evidențiat în mod clar lipsa de temei a metodelor calomnioase și a motivelor penale ale șefului „Hermitage Capital”. Sau, pur și simplu, nu vor să tragă concluzii obiective din faptele dovedite în instanță, imitând Washingtonul, care, cu ajutorul aplicării extrateritoriale a legilor sale contrare dreptului internațional, urmărește exclusiv scopul de a-și promova propriile pretenții la hegemonie mondială.

Dar ce legătură are cu „sancțiunile pentru încălcarea gravă a drepturilor omului”?! , se întreabă, pe bună dreptate, Ambasada Rusiei în România.

2 thoughts on “O slugarnică acțiune a Parlamentului României față de SUA: vrea să adopte o lege contra Rusiei!!!!

  1. In primul rand BRAVO !!! O postare de nota 10+ !!! In al doilea rand , unde ai auzit dumneata despre faptul ca Romania este, ca a fost vreodata { cu exceptia unei scurte perioade incepand de prin ’68 insa , cat ne-a costat asta… } o voce in lumea internationala sau macar un stat independent !? Iar in al treilea rand la chestia asta ” Parlamentarii statului independent al României, desigur, sunt liberi să adopte orice legi necesare pentru binele țării lor și al poporului ei.” ar cam fi fost cazul sa renunti la ultima parte sa , macar s-o fi terminat prin BINELE LOR Si-ai fi enuntzat acel secret al lui Pollichinele , „secret ” pe care-l stie toata suflarea acestei tari : STATUL ROMAN ESTE CONDUS DE CATRE ORICINE { in special de …acronime gen : SIE, DIE , CIE…CIA scl. } DOAR DE CATRE PARLAMENT NU , ASTA LASAND LA O PARTE FAPTUL CA , PARLAMENTUL ROMANIEI SEAMANA AL DRACULUI DE MULT CU….PARLAMENTUL RUSIEI , DEVENITA BOLSHEVIC/LENINISTA DIN 1918 .Cel putzin aia din 1918 chiar doreau sa faca ceva pentru Rusia pe cand astia chiar s a vrea…nu stiu ce si cum trebuie facut . Multi prosti ma injura pentru ca , fac ce fac si-s zilnic pe blogul alora de la SPUTNIK si-mi „culeg ” informatii de-acolo . Pai cum sa fac altfel caci la altii gasesc doar stiri false sau macar momeli si propaganda cat cuprinde in vreme ce aia de la SPUTNIK dau stirea precis , fara inflorituri patriotarde si , ce-i mai important : o dau de multe ori inainte sa se intample ! Inainte sa uit : ieri am dat credit unor amici virtuali si-am fost la acel miting de la Universitate . ” – Vino omule sa vezi ce-nseamna sa te simti cu adevarat liber ! ” Asa spuneau amicii deci… Ce sa vezi…kakaia libertate ? Pai erau mai multi jandarmi decat la Minsk { fireste aia erau OMON } si m-am simtzit fix precum o oaie inconjurata de caini . Libera pe pajiste dar ATENT SUPRAVEGHEATA , MONITORIZATA DE CAINII STAPANIRII ! Ca o concluzie : nu exista libertate deplina pentru saracime in cadrul niciunui stat… mai mult sau mai putzin ” independent ” , precum consideri dumneata ca este Romania . P.S. Oricum , Romania n-a fost niciodata independenta , incepand fix cu-acel 9 Mai 1877 , sau , daca vrei neaaparat , A FOST dar azi acea perioada este numita : ” de trista amintire ” . Iti doresc sa ai parte de-o duminica cat mai placuta in continuare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *