Vreau și eu ce fumează Drulă!

Vreau și eu ce fumează Drulă!

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă este, cu siguranță, un om care privește spre viitor. Numai că privirea asta aruncată departe nu are nici o legătură cu realitățile României, mai ales atunci când vorbim despre infrastructura feroviară.

Georgiana Arsene

Cătălin Drulă a anunțat, nici mai mult, nici mai puțin, că instituția pe care o conduce vrea să cumpere prin Planul Național de Redresare și Reziliență trenuri electrice și trenuri pe hidrogen,

Prin PNRR avem o axă de finanţare şi pentru material rulant, trenuri electrice şi pe hidrogen, am avut o discuţie şi cu industria, pentru că aici este o chestiune pe orizontală, de la producţie, distribuţie, costuri, etc. M-aş bucura să fim early adopters, să avem această tehnologie în faza incipientă. Dincolo de strategie, vorbe şi hârtii, cel mai bun e prin exemplu: Când vede olteanul girafa, când vede olteanul trenul cu hidrogen şi merge cu el… , a spus Drulă.

Cătălin Drulă

Ministrul pare să nu știe care este starea infrastructurii feroviare din România, deși se află la cârma Ministerului Transporturilor. Poate că nu ar fi rău să facă niște plimbări cu trenul prin țară, eventual pe distanțe mai lungi gen București – Cluj Napoca, București – Suceava, București – Oradea și abia apoi să ne spună că instituția pe care o conduce va cumpăra trenuri nu știu de care.

În data de 4 martie 2019, hotnews.ro nota că toată infrastructura feroviară românească este aproape de colaps. 75% din șine, 65% dintre poduri, 50% din terasamente și cea mai mare parte dintre catenare au durata de viață expirată, avertiza în septembrie Asociația Pro Infrastructura.

Au fost și ani în care rețeaua feroviară a primit și sub 10% din necesarul de bani pentru mentenanță și lungimea totală a porțiunilor cu restricții de viteză este mai mare de 1.000 km. De aceea călătorii constată cu exasperare că sunt porțiuni mari unde trenurile încetinesc și ajung să ruleze minute bune cu sub 20 km/h. Și plecarea sau sosirea în Gara de Nord se face în general cu 5-10 km/h, în timp ce în alte gări europene mari vezi trenurile demarând rapid, iar când nici nu s-a terminat peronul viteza este deja pe la 40-50 lm/h, fiindcă liniile permit asta.

Emisiunea ”România, te iubesc!” de la Pro TV prezintă, cu imagini clare, situația dramatică a infrastructurii rutiere din România.

Concluzia este una singură: vreau și eu ce fumează Drulă…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *