Iată cum comentez decizia CCR privind IRRD 1989

Iată cum comentez decizia CCR privind IRRD 1989

Astăzi, Curtea Constituțională a României, cu unanimitate de voturi, a decis că legea prin care Guvernul desființa Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 este neconstituțională.

Gelu Voican VOICULESCU

Povestea desființării IRRD o știe toată lumea, nu e cazul să o reiau aici.

Desigur, vestea venită de la CCR poate fi considerată una îmbucurătoare, însă realitatea este alta.

În primul rând, trebuie să așteptăm publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

În al doilea rând, se pune problema banilor. Mai exact, în absența bugetului, o instituție nu poate funcționa. Iar de autofinanțare nu prea poate fi vorba…

În al treilea rând, ”saga” IRRD 1989 nu se termină aici. Și aceasta pentru că, la scurt timp după ce Curtea Constituțională a României a făcut publică decizia sa, senatorul liberal Alina Gorghiu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, faptul că partidul din care face parte va acționa.

”Anunț pentru PSD: nu-i bai, că vă ajută majoritatea de la CCR! Eu și colegii din PNL vom depune o propunere legislativă de desființare a acestui Institut al lui Iliescu, care ține umbră deasă pe evenimentele Revoluției din ‘89”, a scris doamna Gorghiu.

Referitor la acuzele pe care le aduc diferite asociații de revoluționari IRRD-ului: tocmai acesta este rostul democrației, să poată fiecare să vorbească liber. Nu voi intra, însă, în polemici cu nimeni!

8 thoughts on “Iată cum comentez decizia CCR privind IRRD 1989

 1. -Mineriade, Lovitură de Stat, ce mai urmează în țară? A, gata știu, a urmat și colonie, e gata d-le, avem Deveselu, Kogălniceanu, nu ne mai invadează „CCCP”!

 2. Daca articolul este scris de nea Gelu , aminteste-i rogu-te faptul ca , el a fost unul sau pricum , printre putzinii , dintre cei ce s-au opus STIMULENTELOR FINANCIARE CE URMAU SA FIE ACORDATE….REVOLUTIONARILOR . De ce ? Abia de foarte curand m-am prins si eu de logica IMBATABILA de-atunci a lui Voican Voiculescu desii , era clar inca de-atunci dar… nu-mi cazusera inca , ochelarii de cal . Doamna Gorghiu { apropo : n-o pot suferii } , chiar stie ce spune c-o mica corectie : IRRD n-a fost numai al lui Iliescu ci si al Securitatii . Vreau sa spun al mintilor luminate din acea Securitate caci , erau si-acolo destui …Postelnici . Iliescu a luat prafu’ de pe toba { dupa cum s-a vazut , n-avea nevoie de nimic in afara unei vieti lipsite d e griji } iar grosul ….l-au luat baietii lui ” Anna , Luka si cu Dej ” . Oricum ar fi , ca de obicei , lucratorii Securitatii au cazut in picioare deoarece , si aia avand minti luminate si Postelnicii de-atunci , azi au mai mult decat au putut visa in toata viata lor .IRRD , era printre putinele ce mai dadeau o oarece aura de autenticitate acelei ” revolutii ” . Oare printre membrii IRRD sau macar printre cei ce-au primit acele avantaje banesti si materiale s -a aflat si redactorul de la Radio Free Europa , ala de-a anuntzat 60.000 de morti la Timisoara ?

  1. Cum, cum?? Vrei sa spui ca institutia tinea aprinsa ideea ca „revolutia ”a fost revolutie? Asta tind sa cred daca sef a fost numit Ion Iliescu si in echipa mai erau cativa care se intrebau de unde apar elicopterele. 😀 Domle, ce revolutie, ca in filme. Tragea armata in armata si se vorbea de teroristi iranieni sau irakieni, ba si rusi. De parca Sadam trimitea numai 1 sau 2 elicoptere sa lupte pentru Ceausescu. Mai jos vad un comentariu care, fara sa jignesc, ma face sa rad. Da, si eu ma consider revolutionar REMARCAT prin fapte deosebite daca pui la calcul ca l-am batut pe un terorist de ia sarit capacele. Cand de fapt omul se ducea la soacra-sa.
   Unde pui ca era sa ii umflu nasul si unuia care zicea, in vremea aia, ca nu e bine ce va urma.
   Institutul condus de cei care au fost in CFSN, cu exceptii, da, tine vie ideea ca „revolutia” a fost revolutie. Am spus cu exceptii.

    1. Multumesc! Chiar sunt interesat sa citesc cartile si sper sa o fac candva. Ok, parerile sunt impartite, ati vazut si dvs. O sa imi fac timp sa spicuiesc macar titlurile din cartile scrise de institutie, daca le gasesc online.
     Recunosc ca nu sunt chiar bine informat despre ce s-a petrecut. Poate ne va spune chiar Gelu Voican, de ce au fost demonizati. Chiar asa vrea sa stiu. Despre Gelu Voican stiu prea putin asa ca nu pot acuza, nici macar ca a facut parte din CFSN. Atunci au fost niste idei, ce s-a intamplat mai departe am vazut. Insa poporul insista pe Ion Iliescu. Ce a urmat, parerea mea, este ca niciun om politic nu stia cu ce se mananca democratia. Si pentru distrugerea tarii, nu il pot acuza pe Gelu de ceva. De la Ion Iliescu incoace, derivatele din CFSN daca nu gresesc, au dus o alta politica. La un moment dat, chiar Ion Iliescu s-a mirat in ce hal a ajuns partidul lui.

   1. @Lucian ” Vrei sa spui ca institutia tinea aprinsa ideea ca „revolutia ”a fost revolutie? ” DA , CHIAR ASTA VREAU SA SPUN SI…CHIAR ASA ESTE !

 3. Sunt Luptator Remarcat prin fapte deosebite in Revolutia din Decembrie 1989 . Si intreb doar atat. Pentru cateva ramuri uscate, tai o padure intreaga? Institutul Revolutiei Romane sunt eu, Institutul Revolutiei Romane sunt camarazii mei!!! Voi ce vreti sa faceti sa ne desfiintati pe noi? Vreti sa ,, rupeti pagini din istoria Romaniei!? Nu veti fii iertati oricum ! Voi sunteti unde sunteti datorita noua si acum vreti sa ne desfiintati identitatea? Nu este suficient ca ne – ati aruncat la marginea societatii?! Voi chiar nu aveti nici un Dumnezeu!?

  1. @Carmen Intrebare , cu scuzele de rigoare ca te deranjez : CARE-S ACELE FAPTE DEOSEBITE PENTRU ACRE-AI FOST…REMARCATA ??? De asemena cu scuzele d e rigoare , iti amintesc/REAMINTESC ca , ” la marginea societatii ” ati fost aruncati in primul rand de voi insasi atunci cand ati acceptat acea MITA si-n al doilea rand , de catre cei ce-au infiintat acest IRRD 1989 . Sau … chiar ai crezut ca a fost infiintat la propunerea doamnei Doina Cornea ? Ai grije ce raspunzi deoarece , cam cunosc ” cate ceva ” despre ce-i cu IRRD si-n plus , am cunoscut destui ” revolutionari ” cat sa scriu o intreaga trilogie ! ” Voi sunteti unde sunteti datorita noua si acum vreti sa ne desfiintati identitatea? ” Sper ca vorbesti la adresa liderilor politicianisti ce ne „conduc ” insa , nici macar aia n-au ajuns unde sant datorita „voua ” ci , datorita multelor alegeri proaste facute d e catre poporul roman . P.S. Acea ” diploma ” , acel ” certificat d e revolutionar ” l-am rupt si aruncat { hartia era atat de tzeapana incat , nici pentru WC-u nu era buna } imediat dupa 13-15 Iunie 1990 si adaug ca , eu n-am participat la ” revolutie ” pentru ca „cineva ” sa-mi cumpere prezenta cu 1 ha. de teren arabil si nici macar pentru a fi scutit de impozite : ASA AM CREZUT CA TREBUIE . P.P.S. Spui ” Institutul Revolutiei Romane sunt eu, Institutul Revolutiei Romane sunt camarazii mei!!! ” insa , daca-ti este adresata , nu expresia aceea frantzuzeasca sau nemteasca CAMARAD ci , corespondentul lor in Lb. Romana expresia TOVARASA parca vad ca sari la bataie si te umpli instantaneu de bube caci , esti o DOAMNA nu-i asa !? Inca ceva : DUMNEZEU NU EXISTA !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *