Cum a ajuns la Televiziune, în 22 decembrie 1989, Gelu Voican Voiculescu

Cum a ajuns la Televiziune, în 22 decembrie 1989, Gelu Voican Voiculescu

Niki Modreanu continuă seria dezvălurilor despre ce s-a întâmplat în Televizunea Română în acea zi de 22 decembrie 1989, când intră în scenă Gelu Voican Voiculescu și Dumitru Mazilu.

Georgiana Arsene

Ziua de 22 decembrie 1989, Televiziunea Română: Niki Modreanu rupe tăcerea după 31 de ani.

Gelu Voican Voiculescu

Georgiana Arsene: Relatați, vă rog, momentul în care Gelu Voican Voiculescu, împreună cu Dumitru Mazilu au intrat în Studioul 4. În primul rând, aș vrea să-mi spuneți ora la care s-a întâmplat acest lucru.

Niki Modreanu: Poate unu jumătate, poate două… Ora 14.00.

Georgiana Arsene: Puteți povesti momentul acela?

Niki Modreanu: Pe culoarul pe unde se intra în Studioul 4, deci unde era restricție foarte mare, era un puhoi de lume. Tot băteau în ușă și forțau ușa. La un moment dat s-a deschis ușa și era o grămadă de oameni… L-am văzut pe Gelu așa, în rândul 4, 5… Zic: ”Nu puteți intra toți, pentru că nu aveți ce căuta. Intră persoanele și personalitățile care au informații și sunt cunoscute. L-am luat pe Gelu așa, de umeri, și l-am tras peste mulțime. Și pe Mazilu, la fel.

După câteva zile, înainte să-l omoare pe Ceaușescu, culoarul Studioului 4 și al celor două studiouri de prezentare de crainice a fost golit complet și era la capătul culoarului un militar cu mitralieră (pistol mitralieră – nota Georgiana Arsene) pe burtă și se uita de-a lungul culoarului. La celălalt culoar era altul care stătea așa. Mie mi-au dat drumul, pentru că nu aveau încotro. După mine a intrat o tânără care mi-a fost și studentă mai târziu și au vrut s-o împuște și s-o aresteze. Am zis: ”Las-o, că este asistenta mea”.

Georgiana Arsene: Din ce ați remarcat Dumneavoastră, a existat o concurență între transmisiile din Studiourile 4 și 5?

Niki Modreanu: Nu. Nici o concurență. Studioul 5 era studio de crainic.

Georgiana Arsene: Dumitru Mazilu a avut un document scris de mână. De ce nu a fost lăsat să-l citească?

Niki Modreanu: N-aș putea să spun exact, îmi aduc aminte, vag, de documentul acesta, dar Mazilu, ca personalitate și comportament era puțin incredibil.

Georgiana Arsene: Cum vă explicați că episodul acesta (cu Mazilu, nota Georgiana Arsene) nu a mai fost evocat ulterior? Nu a prezentat importanță sau…?

Niki Modreanu: Ar fi două variante: ori că n-a prezentat importanță, ori că acest document era foarte important și au preferat să-l dea la spate. Nu știu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *