A venit Apocalipsa

A venit Apocalipsa

Săriți, lume! Armaghedonul și Apocalipsa, 2 în 1! Se întâmplă acum! S-au închis magazinele la ora 18.00 Jale mare…

Georgiana Arsene

Văd pe Facebook poze cu aglomerații în hipermarketuri de zici că mâine începe al treilea război mondial care aduce cu el, instant, foametea și disperarea. Românii s-au dus grăbiți în magazine și au început să cumpere și aia, și aia, și aia. Le trebuie? Nu le trebuie? Să fie!

Interesează pe cineva că se pot face cumpărături online și, atunci, adio nervi, adio stat la coadă, adio îmbulzeală? Stai frumos acasă, comanzi, vezi un film și curierul îți aduce cumpărăturile la ușă. Simplu și eficient.

Nu, sindromul statului la cozi intrat adânc în gena românului din perioada lu Nea Nicu, știți voi, perioada aia când umblau câinii cu covrigi în coadă, Epoca de Aur – și de tristă amintire – iese la iveală cu o forță demnă de o cauză mai bună acum.

Speriat că nu mai apucă salam, chipsuri, cola, hârtie igienică – aiurea, mâine dimineață ar fi găsit – românul se aruncă frenetic asupra rafturilor îngrămădind în coș tot ce-i pică în mână. Acasă vede că a luat și acetonă, deși e burlac și singur singurel, iar mă-sa nu-și face unghiile, dar, asta e, riscul grabei…

Imbecilitate cu i mare.

One thought on “A venit Apocalipsa

  1. Am vazut mai nu stiu cand , un reportaj la…Romania TV cred , unde era aratat intr-un supermarket coshul de cumparaturi al unui ” client ” . Se vedeau acolo si fara binoclu special , vreo doua sau chiar trei baxuri cu ulei , baxuri cu faina , zahar , malai si…etc . Ai mare dreptate cu acel final apoteotic si apocaliptic : ” Imbecilitate cu i mare. ” Cat de cretin sa fie cineva incat sa poata crede ca , in conditiile in care minim 75% din produsele aflate in ” pravaliile ” romanesti , provin din afara tarii , va renuntza UE sa aprovizioneze la greu , o astfel de piata ??? Eu sunt pensionar { parca ti-am mai sus asta } si , te rog sa ma crezi pe cuvant ca , de cand a inceput aceasta ” molima chinezeasca ” , n-am cumparat decat strictul necesar cat sa-mi ajunga de la pensie la pensie pentru mine si baba mea , ca sa nu fiu nevoit sa astept ceva din partea copiilor si asta…fara sa fac vreo economie . In plus…tot asa cu rugamintea de-a ma crede pe cuvant , nici la altii pensionari sau dimpotriva , oameni activi , n-am vazut cosuri supraincarcate . Totusi , oamenii sant deja convinsi de adevarul acelei chestii cu minim 75% venita din piata UE ce nu va scapa din gheare Romania . P.S. Si de-ar venii un razboi nimicitor { cum spun unii analisti } , cat dracu crezi ca-ti poate ajunge un cos cu alimente cumparat de la orice supermarket , chiar daca esti fericitul apropitar al unui bunker cat de cat civilizat in care sa te-nchizi asteptand … vremuri mai bune ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *