De ce salariile profesorilor sunt folosite ca temă de campanie electorală?

De ce salariile profesorilor sunt folosite ca temă de campanie electorală?

Puterea.ro are un articol interesant legat de învățământ, mai exact, de salariile profesorilor și ridică o problemă gravă și care, din punctul meu de vedere, nu își va găsi prea curând rezolvarea. De ce? Vă spun imediat.

Georgiana Arsene

Ca și mine, toată lumea s-a săturat de minciuna cu educația care este prioritate națională. Proiectul președintelui Klaus Iohannis, ”România Educată”, zace, probabil, prin vreun sertar, așteptând să fie scos la lumină cu prilejul următoarei campanii electorale.

Profesorii sunt victimele deciziilor aberante și haotice de la vârf, dar, neavând ce face, se supun fără să crâncnească. Și de ce ar face-o? Cine sare în sprijinul lor? Sindicatele? Ei, na! Acolo doar se cotizează…

Ei… și am ajuns unde voiam să ajung. Spuneam ceva mai devreme că profesorii sunt folosiți dibaci în campaniile electorale. Li se promite marea cu sarea, când, de fapt, toată lumea știe că minuni nu se mai întâmplă demult. Iar în Educație cam deloc.

Prin 2018, un lider sindical din învățământ, din provincie, îmi spunea, cu amărăciune, că sindicatele din țară ce mai trag la căruță, în rest, la centru, treaba e aranjată. Ce înseamnă asta? Că, la București, sindicatele din Educație sunt doar curele de transmisie.

În această situație, este de la sine înțeles că problemele cadrelor didactice, mai ales problemele salariale, nu interesează pe nimeni. Tema rămâne în picioare, câtă vreme nevoile oamenilor de la catedră vor continua să existe.

One thought on “De ce salariile profesorilor sunt folosite ca temă de campanie electorală?

  1. ” Prin 2018, un lider sindical din învățământ, din provincie, îmi spunea, cu amărăciune, că sindicatele din țară ce mai trag la căruță, în rest, la centru, treaba e aranjată. Ce înseamnă asta? Că, la București, sindicatele din Educație sunt doar curele de transmisie. ” Chiar ai avut vreodata senzatia c-ar fi altfel ? Cumva Nistor sau Hadar chiar arata ca niste lumini sindicale ? Ti-amintesti acea DECLARATA GREVA GENERALA de catre Sindicatul Cadrelor Didactice , Sindicatului Invatamantului Preuniversitar plus Alma Mater cand , la Bucuresti TOATE scolile erau inchise iar la Botosani…aia predau de mama focului ? Asa incat , acel lider sindical din provincie se crede pur si simplu un Jimmy Hoffa uitand faptul ca , ala…” a disparut ” cam d e multicel din activitatea sindicala ! Intrebare : Monica Anisie , cu ce se mai ocupa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *